DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

Montoyának komoly déja vuje lehet

A kolumbiai egész évben vezette az IndyCar tabelláját, noha még öten fenik a trófeára a fogukat - nem ez az első eset, hogy Montoya egyik társa halálát követően készül a bajnoki cím bezsebelésére.

Amikor Juan Pablo Montoya 1999-ben, újoncként végigsöpört Észak-Amerikán, senki sem gondolta volna, hogy a történelem megismétli önmagát. Akkor a CART-széria Laguna Seca-i állomásának időmérőjén a fiatal uruguayi, Gonzalo Rodriguez szenvedett halálos balesetet, a bajnoki címről döntő évadzárón pedig Greg Moore vesztette életét. Tizenhat évvel később ismét Juan Pablo Montoya a végső győzelem egyik nagy esélyese, de a sonomai szezonzáróra árnyékként vetül Justin Wilson poconói elvesztése.



Montoya 34 pontos előnnyel rendelkezik Graham Rahal előtt, de az amerikain kívül még Dixon, Power, Castroneves és Newgarden is reménykedhet, a sonomai pontduplázásnak köszönhetően. Az IndyCar mindig is híres volt arról, hogy a versenyzők közelebb állnak egymáshoz, mint a Forma-1-ben, ezért egy-egy társuk elvesztése a megszokottnál jobban is megviseli a pilótákat - Montoya szerint csak egy cél lebeg a szeme előtt, de hozzáteszi, hogy nem lehet teljesen kizárni a vasárnap történteket.

„Ő egy volt közülünk. Mi mindannyian egy családot alkotunk, még akkor is, ha nem mindig kedveljük egymást. Ismerjük a felmerülő kockázatokat, de csak remélni tudjuk, hogy semmi rossz nem vár ránk. Ugyanaz lesz a helyzet, mint máskor: ki kell menni, a legjobbat nyújtani, aztán meglátjuk, hogy mire lesz elég. A dupla pontok miatt még minden nyitott, de úgy érzem, ha okosan versenyzünk, odaérhetünk majd. Úgy érzem, hogy jó lehet az autónk, ahol tavaly ötödikként végeztünk. Szerencsére sikerült pontokat hozni Dixonon - azt fogjuk tenni, amit kell” - mondta a kolumbiai versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: