DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
USA

Fél centin múlott Hinchcliffe élete

Az Indianapolisban életveszélyesen megsérülő James Hinchcliffe elmondta, hogy újabb műtét vár rá, mielőtt elkezdhetne a visszatérésre készülni, s magáról a balesetről is elárult pár részletet...

Továbbra sem tudni, mikor térhet vissza a versenypályára James Hinchcliffe, aki az Indy 500 edzésén szenvedett súlyos balesetet, s kis híján az életébe került, hogy a felfüggesztés egy darabja betört az autóba, s szinte felnyársalta őt. Többek közt a medencéje és a felső combja sérült a kanadai versenyzőnek, aki összességében mégis szerencsésnek mondhatja magát, hiszen már a rehabilitáción gondolkodhat – ám előtte még vár rá egy műtét, hogy kiigazítsák a néhány héttel ezelőtti életmentő beavatkozás „nyomait”.

A kanadai versenyzőt az Autosport idézi: „Következik egy újabb műtét, ahol felnyitják a hasamat, hogy korrigáljanak bizonyos dolgokat, melyekre az életmentő műtét során szükség volt. Sajnos ez ismét néhány hétre visszavet majd, s ezt nehéz lenyelni. Másfelől viszont minél előbb vége lesz, annál előbb folytatódhat a rehabilitáció többi része, mehetek vissza az edzőterembe, s gondolkodhatok el lassan azon, hogy visszaülök az autóba. A műtétre a következő egy-másfél hónapban kerül majd sor, s ezt követően még egyszer ennyi idő lesz, mire teljes bedobással edzhetek majd.”

hinch_crash2_1



A kanadai pilóta a baleset okairól is beszélt az interjúban: „Leültem a mérnökökkel és a szerelőkkel, s megmutatták az autó maradványait. A látvány egyszerre volt lenyűgöző és rémisztő. Egy a millióhoz, ez egy ilyen helyzet volt, hiszen az alkatrésszel, mely meghibásodott, korábban sosem történt meg ez. Szóval ez egy elé bizarr helyzet volt... És persze olyat sem mostanában láttunk utoljára, hogy a felfüggesztés betörjön az autóba... Azonnali módosítások következtek, amelyek megakadályozzák, hogy ez az eset megismétlődjön.”

Hinchcliffe az interjúban megerősítette, hogy szó szerint csupán néhány milliméteren múlott az élete: „Őszintén szólva egyszerűen balszerencsém volt, de egyúttal hihetetlenül szerencsés is voltam, s nem kizárólag azért, mert ott volt a mentőcsapat. Az orvosaim megerősíthetik, hogy ha az a darab csak öt milliméterrel odébb megy, ezt a balesetet nem lehetett volna túlélni. Mindenesetre nagyszerű, hogy pontosan ismerjük a történteket, hiszen így tudjuk megakadályozni, hogy valaha megismétlődjön.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: