DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Komoly meglepetés a Lengyel Ralin

Nem sokan fogadtak volna arra, hogy az vezessen a lengyel WRC-futam első napja után, aki jelenleg az élen áll - a címvédő Ogier csak negyedik, Latvala hatodik, elképesztő csata folyik az élen.

Óriási küzdelmet és kiegyenlített csatákat hozott a Lengyel Rali első napja. Az élről rajtoló és ezért régóta panaszkodó Sebastien Ogier sem kezdett rosszul, de csapattársa, Andreas Mikkelsen is remekelt, a Hyundai részéről Hayden Paddon villogott ismét és volt egy meglepetés is az élmezőnyben - a Forddal Ott Tanak is őrült tempót dikált a pénteki versenynap során.

Tanak_1



Végig rendkívül kicsik voltak a különbségek, de végül a délután folyamán parádézó és négy szakaszt is megnyerő Tanak fordulhat elsőként, előnye minimális Mikkelsennel szemben - a három szakaszt behúzó Paddon éppen csak egy leheletnyivel van lemaradva, Ogier pedig a negyedik helyről várhatja a folytatást. Jó formát mutat a másik i20 WRC-vel Thierry Neuville is, aki pár másodpercre van csak Ogier-től, Dani Sordo azonban nagyon lassú eddig, az első tíz közé sem fér be - Jari-Matti Latvala sem találja a ritmust, saját bevallása szerint egyszerűen nem érzi a kanyarokat eddig.

Elképesztő tempót diktál az R5-ös mezőny eleje, bár Pontus Tidemand a kilencedik szakaszon hibázott és kiesett, Teemu Suninen és Esapekka Lappi is megelőz több WRC-t is. Turán Frigyes és Zsíros Gábor jelenleg a kategória 16. helyén áll a Ford Fiesta R5-tel, éppen a regnáló Európa-bajnok, Kajto Kajetanowicz van előtte - ez jól jelzi a mezőny erősségét.

A Lengyel Rali állása az első nap után:

1

Ott Tanak

Ford Fiesta RS WRC

1:01:23,0

2

Andreas Mikkelsen

Volkswagen Polo R WRC

+4,2

3

Hayden Paddon

Hyundai i20 WRC

+10,2

4

Sebastien Ogier

Volkswagen Polo R WRC

+16,3

5

Thierry Neuville

Hyundai i20 WRC

+20,4

6

Jari-Matti Latvala

Volkswagen Polo R WRC

+36,6

7

Stephane Lefebvre

Citroen DS3 WRC

+39,4

8

Craig Breen

Citroen DS3 WRC

+41,1

9

Eric Camilli

Ford Fiesta RS WRC

+58,6

10

Mads Ostberg

Ford Fiesta RS WRC

+01:06,7

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: