DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F2/F3

Billy Monger balesete helyszínén a pole-ban

Tizenhét hónappal azután, hogy Billy Monger rendkívül súlyos balesetet szenvedett Donington Parkban, visszatért balesete helyszínére és első brit F3-as pole-pozícióját azonnal meg is szerezte.

2017. április 17-én, bő tizenhét hónappal ezelőtt egy fiatal angol pilóta élete teljesen megváltozott. Egy borzalmas ütközést szenvedett el (nem saját hibából) a doningtoni versenypályán, ami olyan komolyan roncsolta össze mindkét lábát, hogy térd alatti amputációra kényszerült.

Billy Monger azonban nem adta fel álmait, hogy autóversenyző maradjon (és végül a Formula-1-be is bekerüljön), az idei szezonra a brit Formula-3-as bajnokságban talált magának ülést. A számára átalakított autóval eddig két dobogós helyezést szerzett a fiatal brit, amikor elérkezett a pillanat, hogy az egész életét megváltoztató baleset színhelyére kellett visszatérnie.

Billy Monger nem rettent meg Doningtontól


Monger lelki erejéről is tanúbizonyságot ad, hogy visszatérése utáni első pole-pozícióját éppen Donington Parkban sikerült elérnie, 1:24,769-es idővel, 0,173 másodperccel utasította maga mögé a második leggyorsabb versenyzőt. Nem akármilyen teljesítmény, különösen az előzmények ismeretében.

„Visszatérni erre, a számomra különleges emlékű pályára és megszerezni az első rajtkockát, egyszerűen bámulatos, a lehető legjobban indult a versenyhétvégém. Tudtam, mi a dolgom , főleg, mivel az elmúlt helyszíneken már egészen közel kerültem az első helyekhez, de mindig hibáztam” – nyilatkozta Billy Monger.

„Most azonban mindent a legjobban csináltam, ezért sikerült ez az eredmény" - tette hozzá a fiatal brit tehetség, akiről a hasonló balszerencsét átélt (de legalább túlélt) Alex Zanardi is csak elismerő szavakkal beszélt a nyáron.

Monger pole-pozícióját végül 4. helyezésre fordította az első futamon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: