DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: Bahreinben már több kiderül a valós sorrendről

Egyetlen hétvége alapján nem ítél még a Red Bull csapatfőnöke, hogy tényleg esélyesek lehetnek-e az idei évben. Bahreinben megtudhatjuk, hogy valóban utolérték-e a Mercedes-Ferrari párost.

Egyre több szakember érzi úgy, hogy a Red Bull-Honda bizonyított a téli teszteken és Melbourne-ben, az istálló idei csomagja versenyképes és harcban lehetnek akár a világbajnoki címért is. Még Sebastian Vettel is úgy érzi, hogy idén hatesélyes a bajnokság, a két Mercedes és a két Ferrari mellett a két Red Bullban is ott a potenciál a végső győzelemre.

Bár a legtöbben féltették, vagy kinevették a Red Bullt amiatt, hogy tavaly nyáron úgy határozott a vezetőség, hogy tizenkét év után megválnak eddigi motorszállítójuktól, az évek óta a hibrid-motorokkal hadilábon álló Renault-tól és a korábban szinte semmit nem mutató Hondával szerződnek. A japán erőforrás hatalmasat lépett előre az elmúlt évben, bár Carlos Sainz szerint idén a Renault is kiváló motorral jelentkezett.

Bahrein után többet fog tudni a Red Bull is, hol állnak a többiekhez képest


A Motorsport-Total című lapnak adott interjújában Christian Horner csapatfőnök lehűtötte a kedélyeket, hogy ne ítéljünk túl korán, ami az erősorrendet illeti, leginkább azért, mert Melbourne a beállítások tekintetében mindig is különleges helyszín volt, nem feltétlenül látjuk a valós képet.

„Az Albert Parkban rendezett verseny nem igazán mérce az erősorrendben, mert a pálya karakterisztikája felettébb különleges. A Mercedes meglepett a tempójával, a Ferrari pedig csalódást keltett. Hogy ez lesz-e a trend később is, azt majd csak a bahreini verseny után mondhatjuk meg. Mindenesetre az eddigi teljesítményünkre büszkék lehetünk és nagyon elégedettek vagyunk a Honda-motorral” – fogalmazott Horner.

„Remélhetőleg, ez egy erős szezon kezdete, de még csak egyetlen versenyen vagyunk túl, ám kétségtelen, hogy remekül indítottunk. Erre kell építenünk a későbbiekben” – tette hozzá a csapatfőnök. A Honda háza táján mindenesetre boldogan nyugtázhatták, hogy Max Verstappen a japán erőforrással úgy állhatott dobogóra, hogy a nagy hatosból senki nem esett ki, mindkét Ferrarit maga mögé utasította, Sebastian Vettelt pedig a pályán előzte meg, amire nemigen akadt példa az elmúlt években Honda-motorral. Ráadásul még a Mercedes ötszörös világbajnokát, Lewis Hamiltont is támadhatta a második helyért, őt viszont már nem sikerült megelőzni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: