DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Renault sokat vár magától Ausztráliában

Betörhet-e a legjobb három közé a francia gyári istálló idén? Valószínűbb, hogy már az is sikernek számítana, ha Nico Hülkenbergék faragnának a hátrányon, de bíznak az új Renault-ban.

Nagy fogást könyvelhetett el tavaly nyáron a Renault, leigazolták a rutinos Daniel Ricciardót, akinek személyében visszatérésük óta először futamgyőztes pilótával rendelkeznek. A tesztek alapján úgy tűnik, hogy egyelőre még idén sem sikerül a nagy áttörés, hogy a három topcsapat dolgát igazán megnehezítsék, de bíznak az aerodinamikailag és motorikusan is alaposan áttervezett versenyautóban.

„A szezon egyik csúcspontja a nyitófutam, ami idén még különlegesebb, mivel csapatunknál hazai közönség előtt debütálhat Daniel Ricciardo. Hatalmas elszántsággal kezdjük az évet, új autónk van, amelyben még rengeteg a potenciál, a Barcelonai tesztek alapján. Az erőforrás egyértelműen fejlődött és versenyzőpárosunk, Daniel és Nico talán a mezőny legerősebbje” – dicsérte csapatát Cyril Abiteboul ügyvezető igazgató.

A Renault óvatoson bizakodó, de még sötétben tapogatóznak az esélyeket illetően


„Nagyon izgatottan utazom Melbourne-be. A téli időszakban és a tesztelések során is rengeteg volt a találgatás, de az első versenyhétvégén a spekulációknak vége és mindenki megtudhatja, hol is tart valójában” – idézi a Renault sajtóközleménye Nico Hülkenberget, aki harmadik szezonját kezdi a francia gyári csapatban.

„A tesztidőszak meglehetősen jól sikerült, de addig nem tudhatunk biztosat, amíg nem gurulunk pályára Ausztráliában. A középmezőny mindig szorosan alakul, de igyekszünk saját magunkra összpontosítani, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk magunkból. Bízunk abban, hogy fejlesztéseink kiválóan működnek majd élesben is” – tette hozzá a rutinos német. Nem lesz könnyű dolga a franciáknak, mivel a Honda mindent bevet, hogy újra a legjobbak közé kerüljön és a tesztek alapján jó úton jár ehhez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: