DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo: Már hosszú ideje várom ezt a napot

Daniel Ricciardo már akkor bekarikázta naptárában 2019. március 17-ét, mikor bejelentette, hogy aláírt a Renault-hoz. Különleges számára, hogy új csapatával épp hazai közönsége előtt mutatkozhat be.

Azok után, hogy öt évet húzott le a Red Bull nagycsapatánál, ahol hét futamgyőzelmet is ünnepelhetett Daniel Ricciardo, tavaly nyáron nehéz döntést hozott: elhagyja nevelőegyesületét, és a Renault gyári csapatánál próbálja meg elérni álmait.

Ha idén még nem is feltétlenül, de a következő két-három évben mindenképpen választ kapunk rá, hogy jó döntést hozott-e a Méhészborz, akit láthatóan felvillanyoz az a tény, hogy újdonsült csapatával épp hazai rajongói előtt mutathatja meg, mire is képesek.

Végre visszakapjuk ezt a Ricciardót?


„Nagyszerű érzés belegondolni, hogy az első versenyem a Renault-val egyben a hazai versenyem is. Mindig óriási a felhajtás a Formula-1-es szezon kezdetén, ezt pedig most csak még inkább felerősítette az, hogy új csapathoz kerültem” – áll a Renault versenyhétvége előtti sajtóközleményében Ricciardo nyilatkozata.

„Már azon a napon bekarikáztam ezt a dátumot, mikor bejelentettem, hogy a Renault-nál folytatom, és már alig várom, hogy megkezdődjön ez a versenyhétvége. Hosszú telünk volt, rengeteg találgatással és spekulációval tele, de majd a versenypályán fog eldőlni, mi is az igazság valójában. Jól sikerültek a tesztek, minden egyes alkalommal egyre boldogabb leszek, mikor beülök az autóba. Az első futam rendkívüli módon izgalmas lesz!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: