DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Webber: Hatalmas mázli kell Daniel győzelméhez

A Red Bull egykori pilótája, Mark Webber szerint habár nem lehetetlen, hogy honfitársa, Daniel Ricciardo már első Renault-val töltött szezonjában győzelmet arasson, ehhez viszont óriási szerencsére lesz szüksége.

Webbert az Australian Financial Review kérdezte arról, mit gondol, a Red Bull Racingtől a Renault-hoz igazoló Daniel Ricciardo képes lesz-e arra, hogy még idén felálljon a dobogó legmagasabb fokára? „Megtörténhet, de ahhoz még a csillagok is neki kell álljanak”– jegyezte meg az ausztrál pilóta, akit F1-es visszavonulását követően éppen Riccardo váltott az osztrák csapatnál. „Egy körön nem mondanám, hogy rendkívül gyors, de amikor a versenyre kerül a sor.. ha valaki, akkor ő biztosan elő tud majd valamit húzni abból a Renault-ból vasárnap.”

Ricciardo, aki a mezőny egyik legjobb pilótájaként van számon tartva az előzések tekintetében, pályafutása során hét alkalommal ért első helyen célba, hatszor úgy, hogy nem az első három hely egyikéről rajtolt. Ezzel szemben a Renault gyári csapatát legutóbb Nick Heildfeld képviselte a dobogó legalsó fokán a 2011-es Maláj Nagydíjon. Webber szerint Riccardo érkezésével a francia csapat ismét visszatérhet az élmenők közé. „Még nagyon sokat kell dolgozniuk azon, hogy valóban versenyképesek legyenek. Viszont Daniellel az oldalukon biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb sikerülni fog.”



A kilencszeres futamgyőztes Webber, aki hét évet volt a Red Bull versenyzője, így többek közt abban az időszakban is, amikor az istálló sorozatban négy konstruktőri és egyéni világbajnoki címet szerzett, elmondta, honfitársának reálisan kell kezelnie az előtte álló két évet, amikor még feltehetően az osztrákok mögött fog végezni.

„Ő is tisztában van azzal, hogy rövid távon a Red Bull mögött lesz, viszont azt is tudja, hogy ő hosszútávra tervez. Az F1-ben néha így megy ez, két lépés előre majd egy hátra. Még nagyon sok ideje van az F1-ben, viszont remélem, hamarosan ismét versenyképesebb helyzetben lesz” – mondta Webber.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: