DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas: Kubicáék segíthetnek a Williamsen

A grove-i alakulat pocsék szezont produkált 2018-ban: a konstruktőri tabella utolsó helyén zárt, de Valtteri Bottas szerint az új pilótapárosuk lendületet adhat a gárdának az idei esztendőben.

A Williamsnél sokan lehetnek most úgy vele, hogy legszívesebben elfelejtenék az előző évet. Nagyon rossz irányba ment a csapat az autó fejlesztésével, és ez az eredményeken is meglátszott. Nemhogy a konstruktőri negyedik helyért, de még a pontszerző pozíciókért is meg kellett küzdeniük a versenyzőknek, és ez a csekély öröm is kevésszer adatott meg nekik.

A változás feltételei mindenesetre adottak az alakulaton belül, hiszen két új pilótával vághatnak neki a szezonnak: egyrészt ott van Robert Kubica, aki a tapasztalatát hozza, másrészt pedig ott van George Russell, aki a vérfrissítést jelenti.

 bottas-a-williamsrol-2019



Valtteri Bottast a Williamstől igazolta le a Mercedes, így jól ismeri a csapatot. A finn örül Kubica visszatérésének, és úgy érzi, hogy a lengyel és új csapattársa nagy lendületet adhat a grove-iaknak: „Robert számára érdekes lesz látni, hogyan alakul a szezon. Egy időre kiesett a versenyzésből, így jó lesz megfigyelni, hogyan szerepel George Russellhez képest.”

„Tisztában vagyok vele, mennyire nehéz fenntartani a motivációt és a jó hangulatot a csapaton belül, amikor ennyire nem megy, de talán az új pilótapáros több pozitív dolgot és örömet hoz majd nekik.”

A Mercedes versenyzője reméli, hogy 2019-ben már jobban szerepel volt csapata: „Tudom, hogy mindketten tele vannak energiával a remek lehetőség miatt, ami előttük áll. Remélhetőleg ez segít a Williamsen, hogy oda kerüljön a csapat, amit megérdemel, és nem maradnak ott, ahol most vannak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: