DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: Russellből a jövő sztárja válhat

A Mercedes-főnök szerint, amit eddig George Russell produkált, arra enged következtetni, hogy az idén a Formula-1-ben bemutatkozó ifjú brit a sorozat egyik nagy csillaga lehet a jövőben.

A Formula-2-es bajnoki címmel a zsebében érkezik a száguldó cirkuszba George Russell, miután a Mercedes-motorokat használó Williams istálló lehetőséget biztosít neki a debütálásra. A grove-i istálló pilótapárosa teljesen megváltozik idén, ugyanis a Stroll-Szirotkin duó helyett most már Robert Kubica és Russell kapták meg a tavaly látványosan gyengélkedő gárda két ülését.

A bő négy évvel ezelőtt még a Ferrarinak is tesztelő Esteban Ocont és a fiatal britet tartják a Mercedes juniorprogramjának két legígéretesebb tehetségének, Ocon az elmúlt években már bizonyított is a Formula-1-ben, ám a Force Indiánál lezajlott tulajdonosváltás kihúzta alóla a szőnyeget, így ezt az évet némileg parkolópályán, a világbajnoki címvédő istálló teszt- és tartalékpilótájaként tölti, ugrásra készen arra, hogy esetleg válthassa Valtteri Bottast.

„Csak megismételni tudom Sebastien Philippe (az ART GP csapatfőnökének) szavait, miszerint George az egyik legjobb pilóta, akit valaha is gárdánkban tudhattunk. Úgy vélem, hogy újabb ifjú brit sráccal dolgozhatunk együtt, aki majd a jövő sztárjává válik” – ismertette álláspontját Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. Osztja véleményét egyébként a Williams technikai igazgatója is.

Russell bátor, határozott kiállása lenyűgözte Wolffot


A német gyári istálló vezetője először 2014-ben találkozott Russell-lel, miután megnyerte a brit F4-as bajnoki címet. Már akkor nagy hatással volt rá az ifjú versenyző. „Tizenöt-tizenhat éves korában találkoztam először George-dzsal, ő hívott engem egy kis beszélgetésre. Általában nagyon élvezem, ha ilyen álmokkal teli fiatalokkal találkozhatok.”

„Fekete zakóban, nyakkendőben érkezett egy notebookkal a hóna alatt. Azt mondta, ’most szereztem meg a brit Formula-4-es bajnoki címet és terveim szerint az F3-ban folytatnám. Szeretnék egy brit csapattal maradni, mert még nagyon fiatal vagyok és Carlint ismerem. Bezárná-e előttem az ajtót a Mercedes, ha első F3-as szezonomban nem Mercedes-motorral versenyeznék?” – idézte fel Russell szavait Toto Wolff.

„Komoly gondolkodásról tanúbizonyságot adó kérdés volt ez egy 15-16 éves versenyzőtől, lenyűgözött vele. Megvan a kellő esze a sporthoz, ugyanakkor komoly empátiával, szociális készségekkel és vezetési tudással is rendelkezik” – dicsérte a húszéves britet a Mercedes-főnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: