DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Retro

Ocon 2014-ben még a Ferrarinál tesztelt

Esteban Ocon a Mercedes támogatásával került a Formula-1-be, a német gyári istálló tesztpilótája lesz jövőre. Kevesen tudják, de a fiatal francia a nagy riválisnál is tesztlehetőséget kapott.

A francia tehetség ugrásra készen áll, hogy legkésőbb 2020-ban átvehesse Valtteri Bottas helyét a világbajnoki címvédő gárdánál. Évek óta a Mercedesszel forrt össze Esteban Ocon neve a száguldó cirkuszban. F1-es pályafutását a Manornál is a német gyártó segítségével kezdhette meg, majd a Force Indiához is így került. Eddigi két és fél éve alatt egyáltalán nem is vallott szégyent, sőt, sok szakember a jövő világbajnokának tartja.

Ugyanakkor ez a Mercedes-szövetség csak 2015 óta tart, előtte többek között a Ferrari is tesztlehetőséget adott az ifjoncnak. A vörösök is elgondolkodtak leigazolásán a juniorprogramjukba, de végül éppen a rivális halászta el. Igaz, Charles Leclerc-rel sem jártak rosszabbul az olaszok.

Ocon egy Ferrari volánjánál - szokatlan látvány


2014-ben szerezte meg Ocon az európai Formula-3-as bajnoki címet, az egyik, ezzel járó jutalom pedig egy ferraris tesztlehetőség volt. Október végén Esteban Ocon pályára vitte a 2010-ben használatos F10-est a fioranói tesztpályán, amit a későbbi Ferrari-akadémia vezére, Luca Baldisseri is figyelemmel követett.

„Bár hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy újoncokkal dolgozzunk együtt, mindenkinek komoly meglepetést okozott, hogy olyasvalakit láthattunk a pályán, aki a professzionalizmus ezen szintjét volt képes mutatni, Esteban pedig így tett” – idézi az olasz szakember, tesztelés után mondott szavait a Motorsportweek szakoldal.

Ocon 2014-ben még a Ferrarinál tesztelhetett

„Annak ellenére, hogy most először ülhetett Formula-1-es autóban, a legkisebb hiba nélkül teljesítette a tesztet, ráadásul már az elejétől fogva rettentően gyorsnak mutatkozott” – dicsérte Ocont Baldisseri. A franciát végül a Mercedes kötötte magához, a Ferrari pedig nem sokkal ezután Charles Leclerc-t szerezte meg, aki idén már az anyacsapatnál kaphat lehetőséget. Remek a felhozatal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: