DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mercedes: Inkább Ocon, mint Schumacher

A német gyártó elismerte, hogy sokkal fontosabb lesz 2020-ban, hogy Esteban Ocont ismét a Formula-1 mezőnyében láthassák, minthogy lecsapjanak Mick Schumacherre, az F3 bajnokára.

Néhány hónapja még az a lehetőség is felmerült, hogy az európai Formula-3-ban remekül teljesítő, végül a bajnoki címet is megszerző Mick Schumacher esetleg már jövőre lehetőséget kapna a száguldó cirkuszban a Toro Rosso színeiben. Azóta ezt az értesülést a bikák főtanácsadója kategorikusan cáfolta, miszerint valójában nem volt reális esély erre.

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, olasz sajtóhírek szerint a Ferrari juniorprogramjához csatlakozik, bár a Mercedes is kivetette rá hálóját. Ezt azóta sem erősítették meg, de a német gyártó egyelőre Esteban Oconra összpontosít és a franciát részesítené előnyben, mintsem hogy a fiatal német versenyzőt szerezze meg magának.

A Mercedesnek fontosabb Esteban Ocon, mint Mick Schumacher


George Russell már versenyzői üléshez jutott a Mercedes támogatásával a Williamsnél, Oconnak jelenleg csak a tartalékpilóta szerep jutott az Ezüst Nyilaknál, bár több vélemény szerint ha Valtteri Bottas nem teljesít megfelelően, akkor akár már a jövő év folyamán lecserélhetik a franciára.

Schumacher Mercedes-motorral nyert az F3-ban, de Toto Wolffék egyelőre nem gondolkodnak leigazolásán. „Mercedes-erőforrással a háta mögött nyerte meg a Formula-3 bajnoki címét. De egyelőre időt kell adni neki a fejlődésre” – magyarázta az istálló csapatfőnöke a Bild című lapban.

„A juniorprogramunkban jelenleg igen szűkös a hely. Elsőbbséget élvez most, hogy Esteban Oconnak helyet találjunk 2020-ban” – tette hozzá Wolff. Schumacher eddig gyári támogatás nélkül érte el, amit elért, igaz, komoly segítséget jelenthetett neki édesapja hírneve. A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene pedig arról beszélt korábban, hogy a Scuderia ajtaja mindig nyitva áll majd Mick Schumacher előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: