DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 11. hétfő

2014

F1-Archív: A hibridéra zűrös első napja

Elkezdődött a 2014-es tesztelés, egyes csapatok a pályáig sem jutottak el, Maldonado helyett Magnussen lehet a Renault pilótája, sokszorosára drágul a szuperlicensz, csak a Ferrari ment el a csapatok megbeszélésére, újra megnyitották a Senna-per aktáit, Webber a Minardinál mutatkozik be. Ilyenek voltak január 28. F1-es hírei az évek során.

részletek

Ricciardo: Vettel igaz barátként viselkedett

A McLaren távozó ausztrálját nem csupán pszichológus segítette át a nehéz időszakokon, hanem egykori csapattársa, Sebastian Vettel is végig mellette állt, ami Ricciardo szerint igen ritka jelenség.

részletek

Ezeket a rajtszámokat használták az F1-ben 2014 óta

A hibridérával együtt beköszöntött a száguldó cirkuszban a választható, állandó rajtszámok kora is. De vajon tudjuk-e, mely számokat ki választotta és melyek maradtak érintetlenek az évek során?

részletek

Hibridéra: A Ferrari már csak harmadik, a Mercedes utcahosszal az élen

Nemigen lehet kérdéses senki számára, hogy a hibridéra 2014-es elérkezése óta a Mercedes kimagaslóan a legjobb istálló a Formula-1-ben. A második helyért már szorosabb a csata, a többiek a vert mezőnyben.

részletek

Ezért igazolta le a Red Bull a 16 éves Verstappent

A mindössze első formulaautós évét taposó holland elkezdett sorozatban nyerni az F3-ban – hat győzelemig jutott –, Helmut Marko pedig gyorsan lecsapott rá. Hat nappal az utánpótláscsapatba kerülés után F1-es ülést kapott.

részletek

Ricciardo: Féltem az első versenyem előtt

Pályafutása 200. Formula-1-es nagydíja előtt Daniel Ricciardo visszatekintett az elmúlt tíz évére: első futamát, első (elvett) dobogós eredményét és első győzelmét is felidézte.

részletek

Vettel véleménye teljesen megváltozott a Formula-E-ről

Tíz évvel ezelőtt a csúcson volt a Red Bull-lal, majd a Ferrarinál is vezérpilótaként teljesített. Az FE versenyautóit fűnyíróknak titulálta, mostanra azonban teljesen megváltozott a véleménye.

részletek

Wolff: Nem igaz, amit Lowe állít a motorok letekeréséről

A Mercedes egykori technikai igazgatója szerint a hibridéra első évében az istálló szándékosan letekerte a motorjait, hogy ne legyen akkora a fölényük. A csapatfőnök azonban határozottan tagadja ezt.

részletek

Letekert motorral nyerte halomra magát a Mercedes 2014-ben

Az istálló akkori technikai főigazgatója, Paddy Lowe ismerte el, akkora előnyben volt a Mercedes az első hibridmotoros évben, hogy szándékosan visszafogták magukat, hogy ne legyenek túl feltűnőek.

részletek

A hibridérában senki nem volt képes két különböző csapattal nyerni

2014 óta nyomasztó fölényt mutat Lewis Hamilton, a riválisok összeadva sem szereztek annyi futamgyőzelmet, mint ő maga egyedül. De a hibridérában a győztesek mind csak egy csapattal nyertek.

részletek

Amikor Ricciardo kivívta a legendák tiszteletét

Eddigi nagydíjainak legjeit gyűjtötte össze Ricciardo: a legbüszkébb akkor volt, amikor bajnokoknak, Schumachernek és Alonsónak bizonyított, legmámorosabb állapotban pedig a Hungaroringen versenyzett.

részletek

Konteó: Vettel szándékosan volt lassú 2014-ben?

Nagy talány Sebastian Vettel 2014-es szezonja a versenyző karrierjének fényében. Martin Brundle szerint gyanúsan gyengén szerepelt az említett évben Ricciardo oldalán, hogy aztán a Ferrarinál újra világbajnoki formában vezessen.

részletek