DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hülkenberg vicces reakciója Ricciardo érkezésére

Nico Hülkenberg pályafutása során először kap többszörös futamgyőztes csapattársat. Ricciardo érkezésére színpadiasan reagált, valamint azt is elmondta, meddig maradna a Renault-nál.

A francia gyári istállónál mindkét eddigi csapattársánál jobbnak bizonyult a tapasztalt német pilóta, tavaly Jolyon Palmert nagyon simán, idén Carlos Sainzot pedig komolyabb csatában győzte le csapaton belül, miközben a gárda már a negyedik helyre kúszott fel. 2019-ben az eddigi legnagyobb kihívással szembesül, Daniel Ricciardót szerződtették mellé.

A Gpblog Youtube-csatornáján arról kérdezték Hülkenberget, mit érzett, amikor megtudta, ki lesz jövőre a csapattársa. „Teljesen megsemmisültem, padlóra kerültem, csak bőgni tudtam, elképesztően keményen érintett a dolog” – válaszolt nevetve a rutinos német, aki utána komolyabb vizekre is evezett.

Hülkenberg és Ricciardo jövőre már egy csapatban nyomják a gázpedált


„Nem, valójában könnyen elfogadtam a tényt. Előtte nap hívott fel a csapat és közölte a jó hírt.” Melyik a kedvenc pályája? „Egyértelműen Monaco. Egyetlen más pálya sem hasonlítható hozzá, egészen kivételes és varázslatos helyszín.”

Hol találkozott eddigi pályafutása során kedvenc rajongójával? „Nehéz lenne személy szerint egyetlen egyet kiemelnem, de Japánban elképesztő, hogy mennyire lelkesek és őrültek a rajongók, természetesen pozitív értelemben. Remek érzés körülnézni és mindenhol érezni a támogatást.”

Meddig szeretne még a Renault-nál maradni? „Egyelőre úgy képzelem, hogy ameddig meg nem kaparintom első dobogós helyezésemet, netán győzelmemet, addig maradnom kell” – tekintett előre Hülkenberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: