DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Red Bull most sem érti Ricciardo távozását

A bikák elismerték, a következő szezonban Max Verstappenre figyelnek leginkább, kvázi vezérpilótának tekintik. A csapatfőnök még most sem érti, Ricciardo miért hagyta el őket, de bíznak Gaslyban.

Christian Horner nyíltan kimondta, hogy a jövő szezonban nagyobb részben az ötszörös futamgyőztes hollandra épül majd inkább a gárda. Bár a pilótapárosból komoly rutinja ellenére Verstappen a fiatalabb (21 éves), egy esztendővel idősebb csapattársának még rengeteg a tanulnivalója. A verseny nem tiltott köztük, de inkább a hollandot tekintik jelenleg jóval nagyobb esélyesnek és erre helyezik a hangsúlyt.

„Most Max a tapasztaltabb, így sokkal inkább felé fordítjuk figyelmünket. Természetesen Pierre-ben megvan a potenciál a fejlődésre és hogy megnehezítse Max dolgát. Remélhetőleg egymást fogják húzni a még jobb eredmények felé, ahogy Max és Daniel tette eddig” – nyilatkozta Christian Horner a Formule 1 holland portálnak.

A Red Bull még mindig nem érti Ricciardo döntését


Bár már öt hónapja, hogy Daniel Ricciardo eldöntötte, belevág a Renault-s kalandba, az energiaitalosok csapatfőnöke még mindig nehezen tér napirendre efölött. „Még mindig meghökkentő számomra, de elfogadom, hogy valami újat akart” – fogalmazott Horner. A hírek szerint a Red Bull alapítója, Dietrich Mateschitz és ő maga is hosszasan próbálták győzködni Ricciardót, hogy maradjon, de akkor már késő volt.

„Úgy vélem, ő addigra már meghozta döntését a távozásról. Vajon most is ugyanerre az elhatározásra jutna? Nem tudom. Elfogadtuk, hogy így döntött és boldogok vagyunk, hogy Pierre csatlakozik hozzánk” – tette hozzá a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: