DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Horner: Elveszítettük a legjobban előző pilótát

Christian Horner a legjobbakat kívánta Daniel Ricciardónak a továbbiakra. Sajnálja, hogy a legjobb pilótapáros ezzel feloszlik, ráadásul a mezőny legjobban előző versenyzője távozik tőlük.

Bár volt néhány összetűzésük a pályán és azon kívül is, ez minden csapatnál megesik. Daniel Ricciardo és Max Verstappen azonban láthatóan jól kijöttek egymással a Red Bull csapatán belül, mind csapattársként, mind személyesen.

Christian Horner, aki 2005 óta áll a Red Bull kötelékében, úgy gondolja, ez volt a legjobb pilótapáros a csapat történetében: „Alighanem ez volt a legjobb páros karrierem során. A dinamika, ami kettejük között volt, a tisztelet, amit egymás iránt mutattak és az, ahogyan kihozták egymásból a legjobbat, mind ezt támasztják alá. Ez volt a legjobb kapcsolat, amit valaha láttam, és mindketten új szintre emelték a másikat” – idézi Hornert a GP Fans oldala.



Amikor 2014-re keresték Mark Webber utódját az energiaitalosok, több név is benne volt a kalapban, Ricciardóval azonban az volt a legnagyobb probléma, hogy a Toro Rosso volánja mögött nem nagyon volt lehetősége kerék a kerék elleni csatákra, így nem tudhatták a vezetők, hogy miként is fogja kezelni ezeket a helyzeteket az ausztrál, de végül mégis a Méhészborz mellett tették le a voksukat.

„Ironikus, hogy mikor először szembesültünk azzal, hogy Mark Webbert pótolnunk kell, milyen aggályaink voltak. Három pilóta volt, aki szóba jött: Jean Eric Vergne, Daniel Ricciardo és Kimi Raikkönen. A legnagyobb problémánk az volt Daniellel kapcsolatban, hogy nem igazán láttuk őt más ellen versenyezni, mikor a Toro Rossónál volt.”

„Azonban, mikor a Red Bullhoz került, bárki mellett el tudott menni, és talán ő lett a mezőny legjobban előző versenyzője. Az ő személyisége tökéletesen illett a márkához. Az általa mutatott energia gyorsan népszerűvé tette a csapaton belül és kívül egyaránt. Az együttműködés közte és Max között fantasztikus volt. Ti csak a rossz pillanatokat hozzátok fel, de nagyszerűek voltak együtt. Most már csak egy dolgot mondhatok: szeretném a lehető legjobbakat kívánni Daniel számára a jövőben, és kezdődik egy új fejezet, egy másik tehetséges versenyzővel, akit Pierre Gaslynak hívnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: