DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton köszönetet mondott Bottasnak

Kevés istállónál volt ennyire nyilvánvaló a hierarchia, mint a Mercedesnél idén. Nem is feledkezett el Lewis Hamilton megköszönni ötödik világbajnoki címét Valtteri Bottasnak. Volt mit.

A szezon második felében feltűnően elbillentek az erőviszonyok a Mercedesen belül Lewis Hamilton javára, Németország és Suzuka között mindössze egyetlen versenyt engedett ki a kezéből a most már ötszörös világbajnok brit, pedig a Ferrari több ízben is erősebbnek tűnt.

Általában a nyers tempót tekintve láthatóan gyorsabb volt, mint csapattársa Valtteri Bottas, de vagy a csapatutasítás, vagy a balszerencse mindig megfosztotta a finnt attól, hogy futamokat nyerjen, idén még egyetlen sikere sincs. Számos esetben nem volt túl látványos, amikor Bottas stratégiáját inkább feláldozták azért, hogy Hamilton előrébb jusson (például Austinban, Monzában, vagy Németországban). A legtöbb vitát kiváltó eset Szocsiban történt, amikor a pole-pozíciót megszerző és a győzelem felé autózó Bottast a csapatutasítás Hamilton mögé parancsolta.

Hamilton sokat köszönhet idén is Bottasnak


„Legbelül úgy szeretne az ember futamot nyerni, hogy tényleg ő maga nyeri meg. Számomra és az egész csapat számára is borzalmas érzés volt, amikor Oroszországban ez csak egy elengedéssel sikerült. Úgy vélem, ez Valtterinek sem volt jó érzés, az első perctől kezdve elismerjük egymás tudását” – nyilatkozta Lewis Hamilton a racefans.net szakportálnak.

„Bármikor bármiről beszélgethetek vele, ez egymás elfogadása és a csapatmunka tekintetében életem legjobb partneri viszonya. Az idényt nagyon erősen kezdte, utána jött néhány olyan verseny, ahol nehézségekbe ütközött. Itt van például Baku, ami hatalmas csapás volt számára (két körrel a vége előtt, vezető helyről állt ki egy váratlan gumidefekt miatt). Megérdemelte volna azt a győzelmet is.”

„Nagyon hálás vagyok neki azért a segítségért, amit csapattársként nyújtott nekem. Hozzásegített ahhoz, hogy ezt a kiemelkedő eredményt elérjem, teljesült az álmom. Óriási köszönettel tartozom neki ezért” – tette hozzá Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: