DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo csodálkozik Raikkönenen

A Red Bull ausztrál pilótája biztos volt abban, hogy a Ferrari finnje visszavonul, ha már a Scuderiánál nem marad hely számára. Éppen ezért meglepetésként érte a sauberes bejelentés.

Az elmúlt négy évben Kimi Raikkönent folyamatosan visszavonultatta a sajtó, ám még most, közel 39 esztendősen sem a végső távozást választotta, hanem elfogadta az Alfa Romeo-Sauber ajánlatát és további két évadon át a Formula-1-ben marad. Ezzel számos rekordot megdönthet.

Mennyire volt meglepő Daniel Ricciardo számára az, hogy a jégember számára nem a Scuderia jelentette a végállomást? „Kicsit meglepődtem. Azt gyanítottam, ha a Ferrari már nem kínál számára szerződést, akkor visszavonul és krosszmotorozni fog, valamint a gyerekeivel tölti az időt. Szintén meglepett, hogy két évre kötelezte el magát” – reagált az ausztrál a bejelentésre.

Ricciardo csodálkozik Raikkönen átigazolásán, de megérti elhatározását


„A testbeszéde nem igazán azt mutatta számomra, hogy élvezi a sportot, de nyilvánvaló, hogy sokkal jobban élvezi, mint azt mi hinnénk” – tette hozzá Ricciardo. Versenyzőtársát, Nico Hülkenberget is meglepetésként érte Raikkönen döntése, de nagyon is megérti a finn váltását egy gyengébb csapathoz is.

„Egyértelmű, mindannyian szeretünk versenyezni. Nagyon nehéz egyszer csak abbahagyni, különösen, ha a Formula-1-ről beszélünk. Ez a versenyzés csúcsa, fantasztikus életünk és munkánk van. Nehéz lehet egyszer csak abbahagyni és nem csinálni semmit, de így is érdekes döntés, hogy olyan autóba ül át, amiről valószínűsítheti, hogy le fogják körözni a riválisok. Biztosan megvannak az okai és egyértelmű, hogy a tempója még mindig megvan” – nyilatkozta Nico Hülkenberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: