DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz: Jövőre igazán erős lehet a Renault-motor

A McLarenhez igazoló Carlos Sainz bízik abban, hogy a Renault olyan erőforrással áll elő a jövő évben, ami partiban lesz a Mercedesszel és a Ferrarival. Az Olasz Nagydíjon látott próba biztató.

A Renault legújabb, C-specifikációjú egységével jelentkezett Monzában, amit Daniel Ricciardo és Max Verstappen is használatba vett, annak ellenére, hogy a gyári istálló (egyelőre) nem bízik saját erőforrásában és nem szerelte be autóiba, mivel egyelőre nem bizonyult elég megbízhatónak a tesztek során.

Ricciardo kiesett (nem motorhiba miatt), Max Verstappen azonban úgy lett ötödik, hogy a pályán harmadikként intették le, de ötmásodperces büntetése miatt két pozícióval visszasorolták. Mindketten arról számoltak be, hogy valóban javulást mutat az egység, ami a mérések szerint valóban hozza a körönkénti három tizedmásodperces fejlődést.

Sainz optimista, de vajon a Renault végre eléri az áttörést?


Bár jövőre már nem a gyári istállónál versenyez Carlos Sainz, mégis a francia gyártó motorjait használja majd a McLarennél, így bízik abban, hogy tovább javulnak. „A C-specifikációjú erőforrás képezi majd a jövő évi egység alapját. Úgy fest, a Red Bullban kiválóan működik, meg vannak vele elégedve. Ez mindenképpen biztató előrelépés” – nyilatkozta Carlos Sainz.

„Kár, hogy mi nem használjuk idén, mert jelentősen megkönnyítené a dolgunkat a Haas és a Force India elleni harcban. Bízom a Renault-ban, hogy végre olyan motorral áll elő, ami egy szinten lesz a Mercedesszel és a Ferrarival. A McLarennek pedig nagyon remélem, hogy jobb éve lesz, mint idén.”

„A motorban idén már nem várható fejlesztés, így az autóra kell összpontosítanunk. Jó, hogy a Red Bull kipróbálta a frissített egységet, így adatokat és tapasztalatokat gyűjthetnek a motorért felelős mérnökök, ami a jövő évi fejlesztéseket segítheti majd” – tette hozzá Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: