DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hülkenberg elismeri, hogy hibázott

Nem keres mentségeket Nico Hülkenberg, elismeri, hogy a Renault-nál semmilyen technikai hiba nem lépett fel, egyszerűen elszúrta az első kanyar féktávját, tömegbalesetet okozva ezzel a rajtnál.

Nagyon sajnálja a történteket a Renault rutinos, német pilótája, hogy a sajátján kívül több másik társának futamát is tönkretette a Belga Nagydíj első kanyarjában. Túl későn fékezett, nagy sebességgel belecsapódott a már sokkal lassabb Fernando Alonso autójába, ettől a McLaren felrepült a levegőbe, éppen Charles Leclerc Sauberje felett, miközben nekiütközött Daniel Ricciardo Red Bulljának is.

Azonnal vége lett Hülkenberg, Alonso és Leclerc versenyének, Fernando Alonso pedig meglehetősen rosszul viselte, hogy 2012 után ismét kiütötték őt Belgiumban az első kanyarban. A Renault német versenyzője feltette a kezét és elismerte, hogy ez az ő sara.

Alonso ekkor már csak utas volt a repülő autóban


„Semmi gond nem volt az autóval, egyszerűen rettentő nehéz eltalálni az első körben a féktávokat, ezek az autók nagyon érzékenyek aerodinamikai szempontból. Amikor egy csomó autó egyszerre van előttünk, nem tudjuk mekkora a tapadásunk és mikor kell elvenni a gázt” – ismerte el Nico Hülkenberg, aki nagy valószínűséggel még egy büntetésre is számíthat a baleset okozásáért.

„Amikor rátapostam a fékre, azonnal blokkoltak a kerekeim és belecsúsztam Fernandóba. Valószínűleg én mértem fel rosszul a helyzetet, kicsit túl későn fékeztem, túlbuzgó voltam. Elkeserítő lehet számára és Charles számára is, de a saját szempontomból szintúgy.”

„Fel kell mennünk a versenybírókhoz egy megbeszélésre, hogy elrendezzük a dolgokat, meglátjuk, mi lesz az eredménye” – tette hozzá Hülkenberg, aki valószínűleg érezheti, hogy ezért valamilyen büntetésben fog részesülni. A baleset valóban ijesztő volt, nagy szerencsére azonban senki nem sérült meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: