DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hatalmasat lépett előre a Haas Kanadában

Igaz, az eredményen nem látszott, de a csapat vezetője és Romain Grosjean is azt állítja, hogy rendkívül versenyképesre sikerült a Haas új fejlesztési csomagja, amivel Montrealba érkeztek.

A francia pilóta idei legjobb eredményét érte el az utolsó pozícióból rajtolva, az időmérőn ugyanis elfüstölt az autójában a motor. A pontszerzés így sem sikerült neki, de kiváló tempóval és remek taktikával csapattársa, Kevin Magnussen előtt tudott végezni a 12. pozícióban.

Grosjean már a hétvége elején érezte, hogy sokat javult az autó: „Ez az eddigi leghatásosabb és legjobb csomagunk. Már az első szabadedzés első körétől tudtam, hogy nagyon gyors lesz.”

A Haas versenyzője Montreal karakterisztikájának tudja be a gyengébb szereplést, de az érezhető fejlődés kétségtelenné vált számára: „Tudtuk, hogy ez a pálya nem fog feküdni az autónknak, mert nem az alacsony sebességű kanyarok nem az erősségeink közé tartoznak. Az viszont tisztán érződik, hogy a fejlesztéseink azt hozták, amit vártunk tőlük, és nélkülük még rosszabb lett volna.”

a-haas-fejlesztesei-2018



„Ez fejlesztési verseny, így a többi csapat is javít az autón, de én magabiztos vagyok a jelenlegi helyzetünk miatt. Ezzel a csomaggal a negyedik legjobbak is lehetünk a gyorsabb pályákon, ami olyan, mint Barcelona.”

A csapat vezetője, Günther Steiner kissé pesszimistábban látja a dolgokat a kanadai hétvége után: „Ami csalódottsággal tölt el, hogy négy hete Barcelonában a legjobbak voltunk a három élcsapat mögött jó előnnyel, de mostanra ez elveszett. Az ember sosem állhat le, és sosem mondhatja, hogy egy kis szünetre van szüksége, amíg meg nem jön a szerencséje.”

Azt viszont ő sem tagadja, hogy a csapat reális célja visszatérni a három élcsapat mögé: „Ez a körülmények miatt alakult így, semmit nem csináltunk rosszul, de ki kell értékelni a dolgot azért, hogy a következő futamon jobb eredményt érhessünk el. Én levontam azt a következtetést, hogy az autó még mindig gyors.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: