DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Monacóban a Red Bull a favorit

Habár elég egyszerűnek tűnő hétvégén van túl a Mercedes, Lewis Hamilton óva int mindenkit: nem hiszi, hogy Monacóban ők lesznek az esélyesek. A brit szerint a Red Bullt kell majd legyőzni.

Dominált a Mercedes Spanyolországban, és idén először az első és második helyet is sikerült megszerezniük a versenyen. Lewis Hamilton azonban olyan tényezőkről beszélt, ami más malmára hajthatja a vizet a következő két versenyhétvégén.

„Nem tudom, mi fog történni a következő versenyeken. A spanyolországi egy jó futam volt, mivel sokkal jobban éreztem magam az autóban az első versenyhez képest, és most megtudhatjuk, hogy ez csak egyszeri alkalom volt-e” - kezdte nyilatkozatát a négyszeres világbajnok.

hamilton-a-red-bullrol-2018



Hamilton a következő versenyen nem az eddig folyamatosan remeklő Ferrarit, hanem a Red Bullt tartja a legnagyobb ellenfélnek: „Nagyon sok nehéz hétvége vár ránk, Monaco igen kemény futam lesz: a többieket nehéz itt legyőzni. Ha megnézzük Ricciardo tempóját Spanyolországban, sokkal gyorsabb volt nálunk az utolsó szektorban, ahol a leszorítóerő sokat számít, tehát az ő autójukat kell majd megverni.”

„Montreal pedig olyan, hogy nehéz felmelegíteni a gumikat, és ott több kört kell majd vezetni az abroncsok megfelelő tartományához. Ezekkel a kihívásokkal kell szembenéznünk, és nem hiszem, hogy olyan simák lesznek ezek a hétvégék, mint a spanyolországi volt” - zárta mondandóját Hamilton még előrébb tekintve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: