DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas többéves szerződést akar

Valtteri Bottas többször megélte már, hogy év végén derült ki, hol folytatja pályafutását a következő szezonban. Idén nem szeretne hasonló izgalmakat átélni a Mercedesszel.

A finn pilóta 2017-ben is úgy került a német alakulathoz, hogy egy éves szerződést adott neki a Mercedes. A szezon végén szintén csak idénre, 2018-ra írták alá vele a megállapodást, de most elmondta, hogy mindenképp szeretne már egy hosszabb kontraktust jelenlegi csapatával.

Bottas eddigi teljesítményével meggyőzheti a Mercedest, hiszen 2018-ban már két alkalommal nem rajta múlt, hogy nem sikerült futamot nyernie. Ezt a finn is érzi: „Szeretnék a csapattal maradni, ha lehet, még hosszú ideig. Ez a célom. Ha továbbra is úgy teljesítek, mint eddig idén, akkor rendben kell lennie a dolognak. Valahogy mindig egy éves szerződéseim voltak, így most szeretném tudni legalább az elkövetkező két évre, hogy mit is fogok csinálni.”

„Mindent megbeszélünk. Mindig nyitottak vagyunk egymás felé, amikor az autó és az én teljesítményemet tárgyaljuk. A következő évről még nem esett szó, mert úgy gondoljuk, hogy ez egy kicsit még korai lenne.”

 bottas-a-szerzodeserol-2018



A Mercedes rég érezhetett ilyen harmóniát, ami most a két pilótája között van. Bottas is elismeri, hogy remek a kapcsolata a négyszeres világbajnokkal: „Jól kezdődött, de csak akkor lett jobb, amikor már kezdtünk megismerkedni. Kölcsönösen tiszteljük egymást. Bakuban (Hamilton) egyenesen hozzám jött és azt mondta: 'Igazán jó versenyt futottál, és megérdemelted volna a győzelmet'. Jó csapattársak vagyunk, együtt akarjuk segíteni a csapatot, és együtt dolgozni, de mindketten nyerni akarunk. Ő egy rendkívül összetett versenyző, úgy érzem, hogy mindig lehet tőle tanulni.”

Bottast mélyen érintette a bakui baleszerencse, amivel rengeteg pontot veszített, de nem adja fel: „Ez csak egy verseny volt, de talán a legnagyobb csalódásom. Három körrel a vége előtt még vezettem, aztán kiestem, ami elég kemény volt. Annak tudatában, hogy nézett volna ki a bajnoki tabella, ismét azt kell mondanom, hogy nehéz elfogadni, de ezen már nem változtathatok. Most ennyi pontom van, és ebből kell dolgoznom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: