DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Keményebbek velem a riválisaim

A Red Bull fiatal pilótája többször versenybalesetbe keveredett az elmúlt időszakban, és talán ezért is érzi úgy, hogy versenytársai keményebben védekeznek, ha meglátják őt a visszapillantó tükrükben.

Nem a legjobban kezdődött az év Max Verstappen számára. Négy futamból kétszer esett ki egy-egy incidens miatt, ráadásul legutóbb saját csapattársával ütköztek, és pont nélkül távoztak Bakuból a biztos kettős pontszerzés helyett.

Éppen ezért a Red Bullnál azon igyekeznek, hogy helyre tegyék versenyzőiket a bakui incidens után, és elmondták, hogy egyelőre nem alkalmaznak csapatutasítást.

 verstappen-kemenyebbek-velem-2018



Max Verstappen kezd a paddock rosszfiúja lenni, amit már ő is érzékelt az utóbbi időszakban: „Azt látom, hogy egy kicsit keményebbek velem. Ez nem feltétlenül probléma, sőt kifejezetten jó, ha ezt csinálják az emberrel, természetesen a tisztelet keretein belül.”

A Red Bull versenyzője tudja, hogy változtatnia kell, és ebben támogatják is néhányan: „Sokakkal beszéltem, de a legfontosabb számomra apa véleménye. Helmut Markóval is boncolgattuk a témát, mert ő nagyon jól megérti a versenyhelyzeteket. Természetesen először magamat kell helyre tennem. A nap végén sokakkal meg tudtam beszélni az esetet, de saját magamat kell megértenem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: