DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Marko: Nem a Honda miatt volt lassú a McLaren

A Renault motoros csapatok közül idén is kiemelkedik a Red Bull, és úgy tűnik, hogy egy picivel a gyári istálló is a McLaren előtt jár. Helmut Marko ezt a wokingiak nem túl jó vázával magyarázza.

A Red Bullok kiestek Bahreinben, Nico Hülkenberg viszont Fernando Alonso előtt végzett. A spanyol nem tudott mit kezdeni a német pilótával, és ami még fájóbb lehet a kétszeres világbajnok számára, az az, hogy Pierre Gaslyt a negyedik pozícióban intették le a Honda motoros Toro Rossóval.

Helmut Marko szerint most fény derült rá, hogy nem feltétlen a japánok erőforrásában keresendő a probléma: „Alonso már a Red Bullt akarta támadni, de a Toro Rosso mögött végzett. A McLaren nem lehet ennyire jó, és nem csak a Honda motorjának tudható be a korábbi lassúságuk - ők most is utolsók a Renault partnercsapatainak sorában.”

 marko-a-mclarenrol-2018



„Nemcsak egy olyan motort veszítettek el, ami egyre jobb lesz, hanem rengeteg pénzt is” - utalt a Red Bull tanácsadója arra, hogy szerinte a McLaren nem hozott jó döntést a Honda leváltásával.

Stoffel Vandoorne nem csodálkozik, hogy az emberek a legjobb Renault motoros alakulathoz hasonlítják a McLarent: „Nem számít, milyen erőforrás van az autóban, az ember mindig nyomás alatt érezheti magát a Formula-1-ben. A Red Bullt határoztuk meg mércének, így nem csoda, hogy hozzájuk hasonlítanak.”

A kérdés az, hogy a McLaren valóban előre tud-e lépni a Red Bull szintjére évközben, de jelenleg ettől nagyon távol van a wokingi alakulat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: