DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vandoorne: Nem volt gond a hosszú etapokon

Ezúttal problémamentes napot teljesített a McLaren: az eredményjelző hatodik helyén végző Vandoorne értékelte a második teszthét harmadik napját, mely utolsó volt számára a szezonnyitó előtt.

A két gyári Renault-tól nem sokkal maradt el Stoffel Vandoorne ideje, fricska lehet viszont a McLaren számára, hogy a Toro Rossótól majdnem fél másodpercet kaptak a wokingiak azonos gumikeveréken (hiperlágy).

A belga pilóta ma már versenyszimulációt is futott, amiről a következő információkat osztotta meg a nagyközönséggel: „Mindig fontos, hogy az autót hosszú etapokon teszteljük, hogy megnézzük az igénybevételét, a hűtését, és mindenféle váratlan dolgot. Őszintén szólva minden simán ment a versenyszimuláció alatt, nem voltak meglepetések, nem akadtak problémáink.”

vandoorne-az-utolso-naprol-2018



„Holnap lesz Fernando utolsó napja az autóban. Hosszú etapokat terveztünk neki is, hogy megnézzük a megbízhatóságot, mert tudjuk, hogy a jó eredményekhez célba is kell érni” - folytatta Vandoorne az utolsó tesztnapos tervekkel.

A McLarennél elmondták, hogy már a szezonnyitóra számos újítás érkezik az autóra, és ezt a fiatal belga pilóta is igyekezett hangsúlyozni: „Úgy gondolom, hogy a mai nap igazolta az érzéseimet. Nyilván van néhány terület, amin dolgoznunk kell, és az autónk Melbourne-re már eléggé más lesz, sok fejlesztés fog érkezni addigra.”

„Mindent, amit itt tanultunk, tovább kell vinnünk és ki kell elemeznünk, Melbourne-ben pedig az ottani csomagot kell kipróbálnunk és megértenünk” - zárt Vandoorne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: