DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Honda még nem tekerte fel a motort

A Toro Rosso eddig a téli tesztek egyik meglepetése. A Honda erőforrása megbízhatóan muzsikál, bár azt Pierre Gasly is elismerte, hogy eddig nem igazán terhelték agyon a motort Barcelonában.

Míg Fernando Alonso a Honda leváltása után érkező Renault-erőforrást dicséri és rendkívül elégedett vele, addig a Toro Rossónál nagy az öröm a Hondától eddig látottak alapján. Tény, senki nem számított rá, hogy a japán erőforrást használó istálló ennyire konzisztens és megbízható futást húz elő a cilinderből már a tesztelés első napjain.

Brendon Hartley hétfőn azonnal 82 kört pakolt az autóba, elmondása szerint több erő van az autóban, mint tavaly, ami komoly dicséret a Hondának. Kedden Pierre Gasly is pályára vitte az autót, amit ugyan még nem tudott megfelelően kiismerni, de az első benyomásai neki is rendkívül pozitívak.

 

A Honda idénre javulást ígért, úgy fest, végre be is jön, de erős terhelésnél még nem láttuk az erőforrást


Kitérő választ adott azonban a francia arra a kérdésre, hogy több lóerővel rendelkezik-e a Honda, mint a tavalyi Renault-erőforrás. „Úgy vélem a lehető legjobb irányba haladunk. Ebben a pillanatban kifejezetten jónak érzem a motort. De folyamatosan csak jócskán letekerve használjuk, egyáltalán nem végeztünk még kvalifikációs gyakorlatot és nem nyomtuk igazán neki. Minden arról szól egyelőre, hogy sok sok kört tegyünk meg az autóval” – nyilatkozta Pierre Gasly, a Toro Rosso francia pilótája.

„Ebben a pillanatban a motor rendkívül megbízható, ez pedig hatalmas segítség abban, hogy megfelelően megismerjük az autót. Eddig valóban minden rendben” – tette hozzá Gasly. Érdemes lesz megvárni, hogyan viselkedik a Honda, amikor tartósan, nagy terhelésnek teszik ki, de tény, a tavalyi téli teszteken még letekerve sem tudott öt-hat körnél többet megtenni egyhuzamban az erőforrás.

Gasly örül, hogy most elég ideje lesz mindent megismerni a versenyautóján, mielőtt versenyezni indulna vele, tavaly ugyanis Malajzia előtt semmi lehetősége nem volt erre, azonnal a szabadedzésen találkozott a Toro Rossóval. A Honda teljesítményéről pedig jó eséllyel csak Ausztráliában lesz valós képünk. Az biztató, ha a motort alaposan letekerve is a stabil középmezőnyt erősíti az autó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: