DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Alonso: Végre a megfelelő motorral rendelkezünk

Fernando Alonso nem is titkolja elégedettségét, hogy a McLaren Renault-motorra váltott ebben a szezonban. A spanyol ász úgy véli, motorfronton minden rendben, lehet harcolni a jobb helyekért.

Bár az első és a második tesztnapon is probléma adódott az új McLarennel, ennek ellenére a kétszeres világbajnok változatlanul magabiztos, hogy minden rendben halad, az istálló idén hatalmasat lép előre a rangsorban, leginkább a látványosan erősebb erőforrás miatt. Három év után tavaly ősszel szakított Woking a Hondával és vált Renault-partnercsapattá.

Érdekes helyzet állt elő, ugyanis a Honda is odatette magát, a forgatási és az első két tesztnapon is rengeteg kört tett meg hiba nélkül a Toro Rosso a japán egységgel. A faenzaiak nagyon elégedettek a Hondával, sőt, Brendon Hartley egyenesen úgy fogalmazott, hogy a McLaren komoly hibát követett el, hogy kiadta a Honda útját.

Fernando Alonso örül, hogy a Renault hajtja meg a McLarent


Fernando Alonso azonban az új erőforrást dicséri. „Olyan motorral rendelkezünk, ami nem kísérleti stádiumban van. Persze, fejlesztett az idei erőforrás, amit még ki kell ismerni és kiaknázni. Ugyanakkor a tavalyi motor továbbfejlesztése, ami futamgyőzelmekre volt képes” – nyilatkozta pozitívan a spanyol.

„Két másik csapat is ugyanezt az egységet használja. Ha bármi gondunk van, egy csomó más ember van, akik megkeresnék a megoldást, ez pedig mindenki számára előre vivő. Hétfő délelőtt is problémánk adódott, vesztettünk két órát. De két másik csapat is velünk azonos erőforrással tesztelt és gyűjtötte az adatokat, például a vezethetőségről. Ha gond lenne, mindannyian ugyanazzal szembesülnénk, gyorsabban találnánk meg a megoldást is” – emelte ki a lényeget Alonso.

„Semmi okát nem látom, hogy azt higgyem, rosszul alakulnak a dolgaink, vagy hogy ne lennénk versenyképesek. A McLaren az egyik, ha nem a legjobb csapat. Nem mostanában, de az F1 történetében biztosan. A tavalyi karosszériánkat figyelembe véve biztos vagyok benne, hogy versenyképesek leszünk idén” – tekintett előre a kétszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: