DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Megmutatta idomait a 2018-as Ferrari

Látványos rendezvény keretei között mutatta be új autóját, az SF71H névre keresztelt 2018-as modellt a Ferrari, amelyre a tavalyinál is több piros festék került – többek között a haló is ilyen színt kapott.

DWpUEObWsAEfe5A



A Ferrari a csapatok többségével ellentétben kézzelfogható rendezvény keretében mutatta be új autóját, amelyet a YouTube-csatornáján is közvetített. Az esemény meglepő belépővel kezdődött, műsorvezetőként Marc Gené lépett ugyanis a színpadra, a korábbi spanyol F1-es versenyző, aki a Ferrari évtizedes tesztpilótájaként és hírnökeként most egy újabb szerepkörben is kipróbálhatta magát.

Gené először bemutatott azon 15 rajongó közül néhányat, akiket a Ferrari egy játék keretében kiválasztott arra, hogy jelen lehessenek az eseményen. Ezt követően a spanyol egy színfalak mögötti, a gyárban készült videóval még húzta az idegeket, de utána már jött a lényeg, és némi fényjátékot követően a nézőközönség szemei elé tárult a Ferrari 2018-as modellje, amelyet SF71H névre kereszteltek.

Az autó bemutatásával együtt színpadra léptek a főszereplők is: a változatlan pilótapáros Kimi Raikkönennel és Sebastian Vettellel, valamint a csapatfőnök Maurizio Arrivabene és a technikai részleget vezető Mattia Binotto. Utóbbi szakember elárulta, hogy az autó hosszabb tengelytávot is kapott a tavalyi modellhez képest.

"Jól néz ki, és ha jó néz ki, ahhoz általában sebesség is párosul. A halóval tényleg kicsit másképp néz ki, de tavaly többször is kipróbáltuk, és belülről nézve nem annyira más, hozzá fogunk szokni" - hangoztak Raikkönen első mondatai.

 

DWpVrFfW0AEpLjM

Clipboard01

Clipboard02

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: