DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hakkinen: Az év versenyzője Max Verstappen

Egyre több elismerést kap Max Verstappen teljesítménye a Formula-1-ben. A korábbi kétszeres világbajnok egyenesen azt állítja, számára nem Hamilton vagy Vettel 2017 legjobb pilótája.

Abu Dhabiban lezárult a 2017-es F1-es szezon, Lewis Hamilton negyedszer is világbajnok lett, Sebastian Vettel pedig a téli szünetben látványosan megerősödött Ferrarival behajózott az ezüstérmes pozícióba, összesen öt futamgyőzelmet aratva idén. Ennek ellenére, a technikai meghibásodásoktól rendkívüli módon sújtott Max Verstappent nevezte meg az év versenyzőjének 1998 és 1999 világbajnoka.

Az egykori finn pilóta idén több versenyt is a helyszínről nézett végig, továbbra is szoros kapcsolatban áll kedvenc sportágával. Hakkinen is mérleget vont az évadról, számára idén messze a legjobb szórakozást a húszéves holland kiemelkedően jó teljesítménye jelentette.

A húszszoros futamgyőztes finn nem pusztán az idei évre tekint vissza, szerinte a holland vezetése megmutatta, hogy egy versenyképes autóban mire lehet képes a következő években. „Max Verstappen idén rengeteg izgalmas pillanat részese volt. Számomra egyértelműen ő az év pilótája. Szimplán csak a vezetését nézni is remek szórakozás, kiváló benyomást tesz rám, amilyen stílusban terelgeti az autóját”.

Hakkinen szerint jövőre négy istálló pilótái küzdhetnek a dobogós helyekért


„Nem lep meg, hogy Lewis Hamilton is azt nyilatkozta, hogy fél szemmel végig figyelnie kell Verstappenre, jövőre nagyon ott lehet a végelszámolásnál is. Érdekes évad volt, mert a Mercedesnek ezúttal nehézségekkel is szembe kellett néznie. Néhány pályán a Ferrari egyértelműen erősebb volt, néhány másikon pedig még a Red Bull is felettébb versenyképesnek bizonyult. A német istálló azonban ezekben a helyzetekben döntő többségében nagyon bölcs döntéseket hozott és jól reagál” – tekintett vissza Mika Hakkinen.

„Abban, hogy a végén a Mercedes mindkét címet sikeresen megvédte, több faktornak is szerencsésen össze kellett állnia. A két pilóta kiválóan dolgozott együtt, a mérnöki stáb pedig mindig kifőzött valamit, amikor éppen hátrányban voltak, ehhez pedig az autó képességei is megvoltak. Ebből csak győztes gárda rajzolódhatott ki” – ismerte el a németek erejét a finn.

„Hogyan folytatódik a történet 2018-ban? A Ferrari és a Red Bull a következő szezonban is tartja majd a lépést a Mercedesszel, a McLaren-Renault pedig jelentősen felzárkózik. Arra is komoly lehetőséget látok, hogy jövőre négy istálló pilótái küzdenek majd folyamatosan a dobogós helyekért, aminek már most előre örülök” – tette hozzá Hakkinen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: