DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Todt egy rekordért izgul Schumacher miatt

Az FIA elnökének nem fáj az, hogy szépen lassan megdőlnek Michael Schumacher rekordjai a Formula-1-ben, egyetlen kivétel azért van, amiért aggódik, hogy ne kerüljön le a német a csúcsról.

Michael Schumacher egykori fantasztikus rekordjai összefonódnak Jean Todttal és az akkoriban általa igazgatott Ferrari istállóval. Közös munkájuk eredménye 2000 és 2004 között zsinórban öt egyéni és csapatvilágbajnoki cím. Számtalan csúcsot megdöntött karrierje során a hétszeres világbajnok legenda, amiből néhány lassan a múlté lett.

Lewis Hamilton ebben az évben új csúcsot állított fel, Monzában megszerezte pályafutása 69. pole-pozícióját, ezzel megdöntötte Schumacher hatvannyolcas számát ebben a tekintetben. A brit ász közben már hetvenkettőre növelte első kockái számát és nagyon nem úgy tűnik, hogy ez az út vége.

Todt és Schumacher neve összeforrt a Ferrarinál aratott sikerek idején


Hogyan érinti Jean Todtot, hogy korábbi pártfogoltja rekordjait saját szemével látja megdőlni? „Ilyen téren nincsenek különös érzelmeim. A rekordok azért vannak, hogy újra és újra megdöntsék őket. Arra biztosan érzelmesen reagálnék, ha egy pilóta egy nap nyolcadszor is világbajnok lenne” – nyilatkozta az FIA elnöke.

„Azt azért remélem, hogy a hét világbajnoki címével még jó ideig a lista élén marad” – utalt Michael Schumacher legfontosabb eredményére Todt. Ilyen téren jó hír a francia szakembernek, hogy a közeli jövőben biztosan rekord marad még a hét korona, ugyanis Vettelnek és Hamiltonnak is négy-négy világbajnoki címe van. Ha bármelyikük hirtelen zsinórban nyerne most négyet, akkor is legkorábban 2021-ben taszíthatná le a trónról Schumachert.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: