DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Legyünk őszinték, gyorsabb a Mercedes

Sebastian Vettel brazíliai győzelme után elmondta, szerinte nem jelentett fenyegetést Lewis Hamilton. Most már azonban leszögezte, a rivális autója egyelőre valóban gyorsabb, mint a Ferrari.

A négyszeres világbajnok német pilóta az időmérő edzésen hajszálnyival kikapott Valtteri Bottastól, amit utólag némileg saját hibájának tudott be, hogy nem nyomta neki igazán tisztességesen az utolsó gyors körében. A rajtnál Vettel jobban jött el és az első kanyarban meg tudta előzni a Mercedes finn pilótáját.

A későbbi alakulásokat figyelembe véve, ez volt a verseny mindent eldöntő mozzanata, a német versenyző pedig nem is tagadja, hogy a végeredményt alapvetően befolyásoló előzés volt. „Abszolút meghatározó volt, hogy a mezőny elejére kerültem a rajt után. Azután pedig, úgy vélem a Mercedes kevéssel gyorsabb volt” – nyilatkozta Sebastian Vettel.

Az újraindításnál látható volt, hogy Vettel a hidegebb abroncsokon jól kockáztatott és az első fél körben akkora előnyt autózott ki, hogy Bottas már a DRS-távolságon kívülre került, onnantól pedig már megoldhatatlan feladat előtt állt a finn. Lewis Hamilton pedig elképesztő tempóban zárkózott fel a bokszutcai rajtja után.

A Ferrari a jó rajt miatt tudott a gyorsabb Mercedes előtt maradni


„Azt hiszem, Lewis a verseny egészét nézve láthatóan gyorsabb volt, de ahogy már mondtam, a fordított stratégia is a kezére játszott. Ha ugyanis az első etapban kimarad az ember az éles helyzetekből és nem nagyon tartja fel senki, akkor később kifizetődik a lágyabb abroncs a verseny végén” – tért ki riválisára az idén már ötödik győzelmét arató német pilóta.

„Nagyon könnyű győzelemnek tűnt kívülről, de egyáltalán nem volt az, végig nyomnom kellett a gázt. Szerintem Valtteri is azt az utasítást kapta, hogy tartson engem nyomás alatt, meg is tette, de szerencsére egyszer sem tudott DRS-távolságon belülre kerülni. Kulcsfontosságú volt, hogy a középső szektorban mindig kiautóztam egy kis előnyt, amivel megnehezítettem az életét” – tért ki a győzelem kulcsára Vettel.

„A bokszkiállás sem volt éppen könnyű, ezen a pályán a bokszutca kijárata talán a legnagyobb izgalmakat tartogatja magában az egész pályát tekintve. Muszáj is volt rizikót vállalnom, mert tudtam, hogy szoros lesz a kijövetelnél. Az is lett, de éppen elég volt, hogy elől maradjak” – tette hozzá Sebastian Vettel.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: