DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo 2018-ban a bajnoki címre törne

Daniel Ricciardo idén is remekül szerepel: sorozatban hat dobogót szerzett az Olasz Nagydíjig, de jövőre még nagyobb elvárásokat állított fel maga és csapata elé.

Az ausztrál pilóta 2018-ban még biztosan a Red Bull pilótája lesz, de már most tudja: ha jövőre sem tudnak a bajnoki címért harcolni csapatával, eligazolhat egy versenyképesebb alakulathoz.

A helyzet azonban nem kilátástalan Ricciardo számára, hiszen a Red Bull mostanában a gyors és a lassú pályákon is remek formát mutat. Az ausztrál szerint ez Monzában látszott a leginkább: „Határozottan erősödünk, és azt gondolom, hogy a magas leszorítóerős pályákon már elég jók vagyunk, de még ennél is jobbak lehetünk. Ha megnézzük az utolsó versenyt, az alacsony leszorítóerőt igénylő pályán, Monzában is jó volt a tempónk vasárnap, ami egy kissé meg is lepett minket.”

 ricciardo-bajnoki-cimert.harcolna-2018



A következő forduló kifejezetten a Ferrarinak és a Red Bullnak kedvezhet, és mindkét csapat szeretné kihasználni a pálya számukra kedvező adottságait. Ricciardo szoros harcra számít: „Hozunk néhány fejlesztést is Szingapúrba, tehát ott kellene lennünk az elején. Nem úgy tűnik, hogy ezek a pályák a Mercedesnek feküdnének, ami a Ferrarit és minket is harcba hozhat. Remélem, hogy legalább szoros és élvezetes verseny lesz.”

Az ausztrál 2018-ban már a címért küzdene: „Egyre többet akarunk nyerni, szerencsére idén már egyszer ez sikerült. Hiszek benne, hogy idén még egy győzelem összejöhet, és aztán jövőre többet gyűjthetünk, és a világbajnoki címért harcolhatunk, amit nagyon szeretnénk már.”

„Jó irányba haladunk, különösen ha visszatekintek Melbourne-re, ami mintha egy másik szezon lett volna. Teljesen más most a helyzet, jól fejlődünk, és ezt tartjuk Abu Dhabira is, aztán a télen pedig tehetünk még egy lépést, hogy erősen kezdhessük 2018-at” - zárta pozitívan gondolatait Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: