DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Ricciardo ultimátumot intézett a Red Bullhoz

Az ausztrál F1-es pilóta már bizonyított az élmezőnyben, ezért joggal vár arra, hogy végre konstans győzelemre autót kapjon csapatától.

Daniel Ricciardo szerződése a 2018-as szezon végéig szól az energiaitalos alakulatnál, neve pedig szóba került már a Mercedesnél és Ferrarinál is, utóbbi esetében mint Kimi Raikkönen potenciális helyettese - a váltásra minden esély megvan, hiszen a finn egy évre hosszabbított a Scuderiával. A bakui futamgyőztes a Motorsportnak elmondta, hogy nem szeretne világbajnoki cím nélkül visszavonulni az F1-ből, s noha elsődlegesen jelenlegi csapatával szeretné elérni élete álmát, nem zárja ki, hogy a győzelem érdekében ott fogja hagyni Milton Keynes-t.

„Volt már türelmetlen időszak az életemben, de még most is ennek a határán billegek, hiszen nem akarom bajnoki cím nélkül itt hagyni az F1-et” - mondta az ausztrál. „Legalábbis most úgy hiszem, hogy képes vagyok rá, és várom, hogy előbb-utóbb megtörténjen. Azt gondoltam, idén jó esélyünk lesz, de nem így alakult. Persze néha sikerül a dobogóra érnünk, de valójában soha nem voltunk a világbajnoki csata részesei, ezért jövőre mindenképp így kell lennie a Red Bull-lal - legalábbis az én szemszögemből.”



„Már néhány éve itt vagyok, és úgy vélem, jövőre sokkal nagyobb lépést kell tennünk előre, mint tettük azt idén, ahhoz, hogy meggyőzzenek a győzelem esélyéről. Szeretnék-e nyerni velük? Abszolút. Szerintem ez zárná le ezt a fejezetet a legjobban. Sebnek sikerült, eddig ő volt az egyetlen. A szívem azt mondja, hogy igen, de meglátjuk. Olyan lehetőséget akarok, ahol hétről hétre esélyem van a győzelemre, amikor úgy érzem, hogy a csúcson vagyok.”

Mivel Ricciardo karrierjét eddig végig a Red Bull egyengette, 2018 végén először dönthet arról szabadon, hogy mit csinál majd azt követően. „Először fordul elő velem karrierem során, hogy szabadon igazolható leszek. Végig a Red Bull kísérte az utamat az elejétől fogva, és fantasztikus volt. De rajtuk áll, hogy folytatni fogom velük, hiszen attól fog függeni a döntésem, hogy szerintem mi lesz a legjobb számomra.”

„A következő szerződésem - legyen az meghosszabbított, vagy egy új - biztosan nem egy évre fog szólni, hanem valószínűleg háromra. Komoly lépést fog jelenteni a karrieremben, rengeteget fogok rajta gondolkozni. Végső soron úgyis ott akarok majd versenyezni, ahol a legnagyobb esélyem van a győzelemre és a sikerre, de olyan környezetre is szükségem van, ahol remekül érzem magam. A sikerem nagy része abból fakad, hogy élvezem ezt a sportot. Úgy érzem, ez nem mindenkinek adatik meg, így nagyon fontos számomra” - tette hozzá az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: