DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Újraindulhat Di Resta F1-es karrierje?

A skót versenyző alig egy órával az időmérő előtt tudta meg, hogy neki kell vezetnie Massa autóját, mégsem vallott szégyent– főnöke azt sem zárja ki, hogy a DTM-es pilóta visszatérhet az F1-be.

Mint arról mi is beszámoltunk, Felipe Massa betegsége miatt Paul di Resta vette át a brazil helyét a Formula-1-es Magyar Nagydíjon. A skót az időmérőn ült be először a Williamsbe, azaz rögtön mélyvízbe dobták: azt Paddy Lowe technikai igazgató is elismeri, hogy jobb lett volna, ha már a harmadik edzésen is ő vezethet, ám akkor még úgy tűnt, Massa is képes lesz versenyezni.

Di Resta azonban így sem bőgött le, sőt Ericsson Sauberjét megelőzve a 19. helyre kvalifikált, ami lenyűgözte a Mercedes (a 31 éves pilóta a német márka színeiben versenyez a DTM-ben) vezetőjét, Toto Wolffot is:

diresta-williams-hungaroring-day2-1



„Hihetetlen munka, de tényleg. Úgy beülni ebbe az autóba egy időmérőre, hogy előtte sosem vezette, sőt csak pár kört tett meg egy 2014-es géppel, ráadásul amúgy túraautókkal versenyez. Mégis hét tizeddel maradt el csak a csapattársától, nem csinált semmi nevetségeset, és ez egy komoly eredmény. Nagyon örülök Paulnak, mert minden várakozást felülírt” – idézi Wolff szavait a Motorsport.com szakoldal.

A csapatfőnök olyannyira elégedett volt Di Resta szombati produkciójával, hogy azt sem zárta ki, hogy ezzel újra megnyílnak a száguldó cirkusz kapui a pilóta előtt, aki 2011 és 2013 között már lehúzott három idényt a Formula-1-ben – főleg azt követően, hogy a Mercedes 2018 végén kiszáll a DTM-ből: „Szerintem bármi lehetséges. Meglátjuk, hogyan teljesít vasárnap a versenyen. Nagyon erős pilóta, ezt láthatjuk a DTM-ben is. Ha ez újra beindítja az F1-es pályafutását, én leszek az első, aki ujjongani fog.”

Wolff azt is elismerte, hogy Di Resta eddigi hungaroringi teljesítménye alapján fontolóra vehetik, hogy esetlegesen a Mercedesnél is tartalékpilótaként számítsanak erre. Elméletileg a világbajnok alakulatnak joga van kikérni ilyen esetben a Saubertől Pascal Wehrleint, de amikor arról kérdezték a csapatvezetőt, hasonló szituációban kit kérne fel egyik pilótája helyettesítésére, így felelt: „Jó kérdés. A maiak után talán Pault.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: