DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Di Resta vezet Massa helyett az időmérőn és futamon

Eldőlt: nem képes a folytatásra a beteg Felipe Massa, így utolsó pillanatban cserél a Williams, az utoljára 2013-ban versenyző Paul di Resta ül autóba a hétvége továbbra részében.

A pénteken megbetegedő – gyanú szerint vírust elkapó – Felipe Massa megkapta az orvosi engedélyt a harmadik szabadedzésen való részvételre, de újra rosszul érezte magát az autóban, így nem vállalja a folytatást. Az időmérőn és holnapi Magyar Nagydíjon az istálló tartalékpilótája, a mezőny korábbi tagja, jelenleg pedig DTM-ben aktívan szereplő Paul di Resta veszi át az FW40-et.



A 31 éves Paul di Resta – kommentátorként érkezett a Magyar Nagydíjra – a Force India színeiben három évet versenyzett a Formula-1-ben, utolsó futama a 2013-as Brazil Nagydíj volt, a Hungaroringen 99. rajtját fogja teljesíteni, ha az időmérőn eléri a szükséges 107 %-os limitidőt. A Williamshez tavaly csatlakozott tartalékversenyzőként.

A 2017-es autót csak szimulátorban tesztelő – egyáltalán F1-est három és fél éve nem vezető – Di Restára óriási feladat vár, hiszen tegnap még nem is sejtette, hogy a Hungaroringen szükség lehet rá, emellett a Q1 néhány köre (minden bizonnyal nem fog továbbjutni) alatt kell felkészülnie a 70 körös futamra. A szabályok szerint egy versenyhétvége közben beugró pilótának minimum egy edzést kell teljesítenie, hogy a futamon elrajtolhasson: azonban az időmérő edzés is ezek közé számít.

Szombat reggel számos forrás beszámolt arról, hogy Felipe Massa rosszul érezte magát a második szabadedzést követően, és a Williams sajtótájékoztatóján sem vett részt. A brazil pilóta felkereste a Hungaroring orvosi központját, majd a Honvédkórházba szállították további kivizsgálásra. A harmadik szabadedzés előtt Di Resta üléspróbát végzet a Williams garázsában, hogy szükség esetén könnyen át tudják állítani az autót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: