DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massa megbetegedett, kétséges a folytatás

A Williams brazil pilótája a hírek szerint vírust kapott el, és a kórházban is járt kivizsgáláson. Egyelőre nem biztos, hogy képes a szombati versenyzésre, ez esetben Paul di Resta veszi át a helyét.

Szombat reggel számos forrás beszámolt arról, hogy Felipe Massa rosszul érezte magát a második szabadedzést követően, és a Williams sajtótájékoztatóján sem vett részt. A brazil pilóta felkereste a Hungaorring orvosi központját, majd a Honvédkórházba szállították további kivizsgálásra. A csapat a harmadik szabadedzés előtt ad további tájékoztatást állapotáról.

A crash.net értesülései szerint Massa vírust kapott el, emiatt pedig lehetséges, hogy ki kell hagynia a hétvége soron következő részét. A brazil 11. és 15. helyeket ért el a két szabadedzésen, elképzelhető, hogy a Williams megszokottnál gyengébbnek tűnő formájában is közrejátszott megbetegedése.

A Williams tartalékpilótája a DTM-ben szereplő Paul di Resta, aki több éven át, 2011 és 2013 között volt a Formula-1-es mezőny tagja. Szükség esetén ő veszi át Massa helyét, a bokszutcában pedig már készültek képek, amelyek bizonyítják, hogy a skót versenyző beült Massa autójába, hogy azt hozzá igazíthassák szükség esetére. 

Frissítve: Massa megkapta az engedélyt az FIA orvosi delegáltjától, hogy részt vegyen a harmadik szabadedzésen, de az időmérő előtt újabb ellenőrzésen kell átesnie. Mindenesetre így valószínű, hogy betegsége nem akadályozza meg a részvételt a későbbiekben.

Frissítve 2: A brazil versenyző a harmadik edzést hamarabb befejezte, újra rosszul érezte magát. Di Resta készenlétben, hogy a kvalifikáción átvegye a Williamst.

 

A cikket frissítjük, amint új hírek érkeznek Massáról.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: