DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Alonso: Beáldoztuk Silverstone-t a Ringért

Fernando Alonso szerint itt az idő az újabb jó szereplésre a McLaren-Honda számára. A spanyol pilóta meg is indokolta, miért vár sokat a soron következő versenyhétvégétől.

A kétszeres világbajnoknak a Brit Nagydíjon a mezőny végéről kellett nekivágnia a futamnak, mivel alkatrészeket cseréltek a McLaren-Hondájában. Alonso elmondása szerint tudatosan tette ezt csapata.

A fentieknek megfelelően Alonso így kezdte mondandóját: „Hoztunk egy nagy döntést Silerstone-ban - inkább ott gyűjtöttük be a rajtbüntetéseket, hogy felkészülhessünk erre a versenyre. Remélem, hogy ez ki is fog fizetődni, és meg tudjuk szerezni a lehető legjobb pozíciót ezen a hétvégén.”

 alonsoek-bealdoztak-silverstone-t-2017



„Papíron a Hungaroring jelenti a legnagyobb esélyeink egyikét - a rövid, csúszós pálya miatt nem vagyunk annyira híján a motorerőnek, és a pilóták a váz képességeire hagyatkozhatnak a legjobb kör elérésekor” - indokolta meg a kétszeres világbajnok, miért optimista a Magyar Nagydíj hétvégéje előtt.

„A legfontosabb dolog, mint mindig, most is a megbízhatóság lesz. Bár az autónk jobban tud teljesíteni Magyarországon, még mindig szükség van arra, hogy problémamentes hétvégét teljesítsünk, ha a pontokért akarunk harcolni” - utalt arra Alonso, hogy még mindig küzdenek gondokkal a csapatnál. A spanyol Silverstone-ban sem ért célba, de ott legalább nem a motor adta meg magát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: