DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

A McLaren keresi Alonso autójának hibáját

Fernando Alonso ismét kiállni kényszerült egy versenyből, de ezúttal nem a szokásos gonddal kellett megküzdenie. A wokingiak gőzerővel keresik, mi okozhatta a benzinpumpa meghibásodását.

Eric Boullier és Yusuke Hasegawa is elmondta: fontos, hogy megtalálják, mi okozta az újabb technikai problémát. Az biztos, hogy ezúttal nem a motor adta fel a szolgálatot, ami jó jel Alonsónak, hiszen egyelőre nem fog újabb büntetéseket kapni a következő fordulóban.

„Fernando a rajtrács végéről erős rajtot produkált, és sokáig egyenletesen tartotta a 13. pozíciót. Közben Stoffel a kilencedik helyen haladt” - kezdte nyilatkozatát a McLaren csapatfőnöke.

 mclaren-brit-nagydij-2017-hiba



„Csalódást keltő volt, amikor Fernando kénytelen volt kiállni a 35. körben. A benzin nyomása visszaesett, ez pedig visszavetette a teljesítményünket. Még mindig vizsgáljuk, mi okozta a hibát” - folytatta Boullier az előtte álló gondokkal.

Yusuke Hasegawa is elmondta, mindenképp ki fogják deríteni, mi okozta a gondot: „Bár Fernandónak a rajtrács végéről kellett rajtolnia, javított a pozícióján a verseny első felében, és közel került Stoffelhez. Sajnos a benzinpumpával akadt problémája, és ki kellett állnia a futamból. Most vizsgáljuk, mi lehetett ennek az oka.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: