DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. február 26. hétfő

Boullier

Amikor a főnök váltott csapatot: Vasseur, Wolff és társaik

Sokkal ritkábban fordul elő, hogy egy csapatfőnök rivális istállóhoz igazol, mint azt a hét hírdömpingje után gondolnánk – Frederic Vasseur és Andreas Seidl váltása kapcsán hat hasonló esetet kerestünk elő a sport múltjából.

részletek

„Grosjeannak futamgyőztesnek kellene lennie”

Korábbi csapatfőnöke szerint a Haastól és vélhetően az F1-ből is távozó francia a képességei alapján akár több versenyt is megnyerhetett volna – azt is elmondta, hol volt erre a legjobb esélye.

részletek

Komoly gondban lehet az európai szezon is

Hosszas huzavona után végül lefújták az Ausztrál Nagydíjat a koronavírus okozta veszély miatt. Jelenleg a járvány uralkodik a világon és a hónapokkal ezután következő európai szezont is elsöpörheti.

részletek

Boullier: A Red Bullnál kizárólag Verstappen számít

A McLaren és a Lotus egykori csapatfőnöke szerint nem meglepő, hogy Max Verstappen csapattársai rendre szenvednek. Úgy véli, világos, hogy a Red Bull a hollandra épít fel mindent, csak ő számít.

részletek

Kikérdeztük Eric Boullier-t: milyen versenyrendezőnek lenni az F1-ben?

F1-es csapatfőnökből ritkán válik nagydíjszervező, ám a McLaren-kaland lezárultával Eric Boullier arra vállalkozott, hogy sikeressé teszi hazája futamát, a Francia Nagydíjat, amelyért egyébként sok éven át dolgozott. A formula.hu-nak alkalma nyílt beszélgetni a szakemberrel az idei viadal aktualitásairól, az F1-es versenyrendezés nehézségeiről, a sportszakmai oldalon szerzett tapasztalatok hasznosíthatóságáról, s kiderült az is, hogy miért tartja a magyart az egyik legütősebb futamnak.

részletek

Boullier: Már az elején bukásra volt ítélve a McLaren-Honda házasság

Sokat vártak tőle, sokáig reménykedtek, hogy a kezdeti problémák után majd minden jóra fordul, végül nem így lett: az akkori csapatfőnök, Eric Boullier számított is arra, hogy nem fog működni a McLaren és a Honda több évtized után elővett frigye.

részletek

2021 az utolsó esély a zuhanás megállítására?

A korábbi McLaren-főnök szerint nagyon rossz irányba tart a Formula-1 azzal, hogy az elképesztő költségek miatt óriási a szakadék az élcsapatok mögött. A 2021-es szabályváltozás hozhat megoldást.

részletek

Rejtély, miért választ rosszul gumit a McLaren

Szegény embert az ág is húzza, az idén ismét gyengélkedő McLarennél pedig egészen váratlan helyről érkezett ez az ág. Úgy tűnik, mintha a csapat elfelejtette volna, hogyan kell gumit választani egy versenyhétvégére.

részletek

Horner: Az F1-nek érdeke egy jobb McLaren

Christian Horner szerint a Formula-1-nek szüksége van rá, hogy a McLaren megint az élmezőnyben harcolhasson, hiszen egy ilyen patinás csapatnak semmi keresnivalója a mezőny végén.

részletek

Nem Alonso dönt a változásokról a McLarennél

Sokak szerint Fernando Alonso nagy hatással van csapatára, de a Brit Nagydíj sajtótájékoztatóján a spanyolok kétszeres világbajnoka igyekezett cáfolni a dolgot.

részletek

Alonso reményei a Brit Nagydíj előtt

A kétszeres világbajnok elismerte, hogy a gyengén teljesítő McLaren számára Silverstone sem lesz könnyebb állomás, mint Ausztria. A végeredmény szempontjából azonban szívesen ismételne.

részletek

Eric Boullier lemondott, átszervezik a McLaren vezetőségét

Jelentős átszervezés történt a McLarennél, hogy a csapat visszatérjen a siker útjára. Gil de Ferran fontos pozíciót kap az új irányításban, rajta kívül Simon Robertset és Andrea Stellát nevezték ki a legfontosabb feladatkörökbe.

részletek