DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Nem Alonso dönt a változásokról a McLarennél

Sokak szerint Fernando Alonso nagy hatással van csapatára, de a Brit Nagydíj sajtótájékoztatóján a spanyolok kétszeres világbajnoka igyekezett cáfolni a dolgot.

Nem mondhatni, hogy sokkal jobb lenne a McLarennek attól, hogy már nem a Honda, hanem a Renault motorjait használják. A teljesítmény messze elmarad az elvárásoktól, a legjobb pozíció továbbra is egy ötödik helyezés Alonsótól a szezonnyitóról, aki továbbra sem tud a dobogóért vagy a győzelemért harcolni az MCL33-assal.

Az utóbbi napok legnagyobb híre a wokingi alakulattal kapcsolatban, hogy Eric Boullier lemondott versenyigazgatói posztjáról, helyét pedig Gil de Ferran veszi át. Mellette Simon Roberts lett a műveleti igazgató, Andrea Stella pedig a pályán végzett műveletekért felel majd.

Fernando Alonsót megkérdezték, mit gondol a változásokról, a spanyol pedig a következő választ adta: „Nem tudom, mi csak az autókat vezetjük. Ha Zak úgy gondolja, hogy más emberek kellenek egyes posztokra, az a legjobb döntés. 100%-ig megbízok Zakben, ahogy Ericben is tettem az együtt töltött idő alatt. Mindig megbízok a főnökeimben, mert ők rendelkeznek a legtöbb információval a csapattal kapcsolatban.”

 alonso-a-valtozasokrol-2018



A kétszeres világbajnok tagadta, hogy köze lenne a csapat jelenlegi nagy átalakításához: „Nem, nincs így. De több tapasztalatom van, mint néhány mérnöknek a pályán. A versenymérnököm a hatodik éve van az F1-ben, a gumikkal foglalkozó szakember a kilencedik szezonját tapossa, nekem ez viszont már a 18.”

„Néhány dologban megpróbálok visszajelzést adni, mit tapasztaltam az előző csapataimban, milyen tapasztalataim voltak a gumikkal, az időjárással kapcsolatban, az időmérőkön, vagy a stresszes helyzetekben. De ez nem különbözik a versenyzőtársaim szokásaitól, ők is ugyanezt csinálják” – magyarázta a spanyol klasszis.

A wokingiaknál valószínűleg nem engedték volna Zak Brown nélkül, hogy Alonso a WEC-ben is szerepeljen 2018-tól, amivel egy nagy álma vált valóra már most: megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt. A spanyol nemcsak hálás lehet főnökének, hanem remek viszont is ápolnak: „Zakkel nagyon szoros a kapcsolatom, annak ellenére, hogy rövid ideje ismerjük egymást. Ő is egy versenyző volt, így megérti a pilóták elkötelezettségét és szellemét, és úgy gondolom, hogy jó vezetője lesz a jövőben a McLarennek. Bízok benne, bár nem ő tervezi az autót, de ez Flavióval sem volt másképp. Jó vezető, így szép idők jönnek majd a csapatnál.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: