DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Szinte biztos a McLaren-Honda folytatás

Közeledik az idő, amikor a McLaren bejelenti jövő évi motorszállítóját. A most nyilvánosságra került nyilatkozat után óriási valószínűsége van annak, hogy a wokingiak továbbra is a Hondával folytatják.

Zak Brown csapatigazgató elismerte a Sky Sportsnak, hogy tárgyaltak a Mercedesszel és a Ferrarival is egy motorszerződésről, ez eddig is nyílt titok volt. Igaz, azt is elismerte, hogy az opciók már leszűkültek arra, hogy maradnak a Hondával, vagy megállapodnak a Renault-val. Kérdés, megérné-e a wokingiaknak a váltás, ebben az évben ugyanis a Renault is látható hátrányban van másik két riválisával szemben.

„Mi nagy csapat vagyunk, tudjuk, hogyan kell versenyeket és világbajnokságokat nyerni, de úgy vélem, hogy a riválisok többsége nem bánja, hogy ott vagyunk, ahol vagyunk. Nem akarják, hogy túl közel kerüljünk hozzájuk, ami valahol érthető is” – ismerte el Zak Brown, aki (talán éppen a fejlemények miatt) újra optimistábban látja a Honda képességeit aziránt, hogy jól teljesítsen.

Alonsónak sem maradt sok lehetősége és a McLarennek sem


„Több különböző forgatókönyvet vázoltunk fel a Hondával, végül arra jutottunk, hogy a japánok képesek túllendülni a nehézségeken, amiket az utóbbi években átéltünk. Biztosnak kell lennünk abban, hogy a fejlesztés gyorsabb ütemben történik. Már a 2018-as autón kezdünk dolgozni, ilyenkor már tudnunk kell az alapvető felépítését. A nyári szünetben, ami ugye már nincs messze, véglegesítenünk kell, hogyan haladjunk előre a Hondával” – tette hozzá a csapatigazgató.

„Nem lehetünk továbbra is versenyképtelenek, a McLaren nem ezért van itt. Már három éve dolgozunk együtt, drasztikus lóerőemelésre van szükség. Ugyanúgy, ahogy Fernando (Alonso), mi is versenyeket akarunk nyerni és a dobogón lenni, de jelen helyzetünkben erre nincs esélyünk, így néhány dolgon muszáj változtatni” – zárta nyilatkozatát Brown. Ha a McLaren valóban marad a Hondával, az Fernando Alonso megtartását teheti nehezebbé, hacsak valami csoda nem történik a Magyar Nagydíj és a nyári szünet vége között. Igaz, Alonso lehetőségei is igencsak korlátozottak az eligazolás kapcsán, így könnyen lehet, hogy fennmarad a McLaren-Honda-Alonso trió.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: