DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Force India indulatosan megvédte Perezt

Elég a Toro Rosso panaszkodásából, sőt, inkább azzal foglalkozzon Kvjat, hogy normálisan elforduljon, ahogy mindenki más - nagyjából ez a Force India véleménye.

Alaposan kiverte a biztosítékot a Monacói Nagydíjon Sergio Perez, legalábbis a Toro Rossónál - Danyiil Kvjat kilökéséért az orosz pilóta és Franz Tost csapatfőnök is kifakadt a mexikóira. Otmar Szafnauer, a Force India vezére azonban megvédte versenyzője manőverét.

"Sergio keményen vezet, de nem meggondolatlan. Általában be szokott szúrni, ahova lehet és megoldja. Addigra megelőzte Strollt, Palmert, Vandoorne-t és megpróbálta ezt Kvjattal is. Valószínűleg ő előzött a legtöbbet a futam során, négyből három sikerült" - magyarázta a bizonyítványt Szafnauer.

perez-monaco-2017



Perezt végül megbüntették az esetért, de ennek nem volt jelentősége - idén először nem szerzett pontot a mexikói pilóta. Szafnauer egyébként nem is érti, hogy mit akarnak még a Toro Rossónál.

"Azt hittem az volt az FIA utolsó üzenete, hogy hagyni kell a versenyzőket versenyezni, vagy nem? Nálam ez éppen egy versenybaleset. Elúszott rajta Checo futama is, ami éppen elég büntetés, nem tudom mi mást akar még a Toro Rosso" - mondta.

Szerinte egyébként Kvjat is inkább saját magában keresse a hibát. "Nyitva volt az ajtó, aztán becsukódott. Igen, ez Kvjat versenyét is tönkretette, de ne hagyjon ennyi helyet. Meg kell csinálni a Rascasse-t úgy, ahogy kell, ahogy mindenki más csinálja és akkor nem történik ilyen."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: