DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen: Ez jó móka volt!

Kilenc év után fejezett be ismét elsőként egy időmérő edzést Kimi Raikkönen, aki szerint remekül működik a Ferrari - Vettel és Bottas is elismerte a teljesítményét.

Kilenc év után szerzett újra pole-pozíciót Kimi Raikkönen, a veterán finn ferraris viszont a tőle megszokott stílusban nyilatkozott ezt követően - semmi örömködés, semmi széles mosoly, csak a hamisítatlan "Kimi-stílus."

"Ez nagyszerű. Az egyértelmű, hogy nem könnyű ez a hétvége, de sikerült összerakni az autót az időmérőre. Elég trükkös végigmenni ezen a pályán, de ez a legjobb hely a versenyzésre és holnap megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a helyzetből. Nehéz kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, de az autó nagyszerűen működött, jó móka volt" - értékelt az autóból kipattanva.

raikkönen



Mindössze negyvenhárom ezredmásodperccel utasította maga mögé csapattársát, a pontversenyt vezető Sebastian Vettelt, aki így is elégedetten nyilatkozott. "Kimi remekül csinálta, persze egy kicsit mindig lehet itt gyorsabban menni. Az autó nagyszerű, nem tudom mi okozza a Mercedes problémáit, de mi edzésről edzésre tudtunk javulni. Ez kiemelkedő pillanata az évnek, nehéz mindent összerakni egy körre, de ha sikerül, akkor mindenki ünnepel" - mondta a német. 

A Mercedes ezúttal nem igazán volt meccsben, Lewis Hamilton be sem jutott a Q3-ba és bár Valtteri Bottas hibátlan kört ment, végül ez sem volt elég az első sorhoz. "Nagyszerű kör volt, de ennyi volt bennünk ma. A vörösök most túl gyorsak voltak" - értékelt Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: