DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Williams a Red Bull szintjét hozza?

Barcelonába szinte az összes csapat komoly fejlesztési csomagot hozott, néhány ezek közül látványosan sokat jelentett az adott istállónak. A technikai igazgató az adatokra támaszkodva azt mondja, a Williams a Red Bull szintjét hozta Spanyolországban.

Paddy Lowe különösen csalódott amiatt, hogy a Spanyol Nagydíjon egyetlen pontocska sem jutott a Williams-Mercedesnek, pedig a nyers tempóban Felipe Massa teljesen azonos volt Daniel Ricciardóval, aki végül a harmadik helyen zárt, ráadásul Lowe szerint az ilyen versenyeket ki kell használnia csapatának, ahol mindhárom topcsapatból kiesik valaki.

Felipe Massa versenye már az első körben ugrott, amikor összeért Fernando Alonsóval, emiatt defektet kapott és visszaesett a mezőny végére, nagy hátrányt szenvedve. Lance Stroll teljesítménye csalódást okozott, de a Williamsnél még tanulóévként tekintenek a fiatal angol fiú produkciójára. Mindkét Williams célba ért, de egyikük sem szerzett pontot, ami egy ilyen versenyen bosszantó lehet számukra.

Massa lenullázta esélyeit az apró összeéréssel


„Az élen több baleset is történt, emiatt kifejezetten rossz versenyt zártunk, hogy nem tudtuk ezt kihasználni és pontot sem szereztünk. Felipe kiváló rajtot vett, több helyet javított, de sajnos összeértek Fernandóval, ami miatt a jobb első kerék defektes lett, ez tönkre is tette a versenyét. Amikor visszatért és szabadon futhatott a pályán, egy az egyben hozta Daniel Ricciardo köreit, megvolt a lehetősége, hogy nagyon jó eredményt érjen el végül” – dicsérte pilótáját Paddy Lowe, aki elszalasztott lehetőségként tekint vissza az idei ötödik versenyre.

„Lance számára pozitívum, hogy gond nélkül célba ért és sokat tanulhatott a gumikezelésről és energia-beosztásról. Reméljük, tovább fejlődik Monacóban” – találta meg a pozitívumot Stroll teljesítményében is a technikai igazgató. A Williams istálló erősen lemaradt a negyedik helyért folytatott küzdelemben is, a Force India most megszerzett negyedik és ötödik helyével nagyon megugrott, 53 egységet gyűjtöttek eddig, míg a Williams (Massa egyszemélyes csapatként) továbbra is 18 ponttal áll a hatodik helyen, még a Toro Rosso is elé került.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: