DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Izgalmas csatára számítanak az élpilóták

Bár vasárnap is egy Mercedes fog élről indulni, akárcsak az elmúlt három év 95 százalékában, az időmérő első három helyezettje szerint nagy csata várható a brackley-i F1-es alakulat és a Ferrari között.

A tesztek és a szabadedzések is azt mutatták, hogy Mercedes-Ferrari küzdelem várható majd a Forma-1 új korszakában, az előzetes spekulációk és jóslatok pedig ezúttal igaznak bizonyultak. Lewis Hamilton elhódította a pole-pozíciót Melbourne-ben, Vettel alig több mint két és fél tizeddel maradt el riválisától, Valtteri Bottas pedig harmadikként zárta első mercedeses időmérő edzését. „Fantasztikus hétvégénk volt eddig, és egészen hihetetlen érzés tizenegyedik alkalommal ideérkezni – még most is úgy érzem, mintha tegnap lett volna az első futamom itt” – kezdte nyilatkozatát a kvalifikáció végén a háromszoros világbajnok rajtelső.

C7v0UnmXgAAJO9O



„Azóta nagyon komoly utat tettem meg, és rendkívül büszke vagyok a csapatomra. A szabályváltozások mindenki számára komoly kihívást jelentettek, a srácok rettentően keményen dolgoztak azon, hogy ilyen remek autót építsenek, és hogy a szintén fantasztikus munkát végző Valtterivel együtt vezethessük azt. Már nagyon várom a versenyt – úgy vélem, szoros a küzdelem kettőnk között, és így lesz majd a szezon során is. A holnapi nap egyedül arról fog szólni, hogy megmutassuk, a teszteken végzett munka meghozza a gyümölcsét.”

Sebastian Vettel a harmadik edzésen futott legjobb körével melegített az időmérőre, a Mercedes azonban elérhetetlennek bizonyult – a német levezető körében bevallotta csapatának, hogy kissé túlerőltette a próbálkozást. „Szerintem nagyszerű autónk van, remekül működünk csapatként, folyamatosan fejlődünk, és jó érzés látni, hogy beválnak a húzásaink” – mondta a német pilóta. „Tegnap felemás napot zártunk, de bízunk az autóban. Én személy szerint nem voltam teljes mértékben elégedett a körömmel, de így sem hiszem, hogy elkaphattam volna Lewist, a futamon azonban még lehet esélyünk. Az utóbbi 12 hónapban rengeteg változás történt csapaton belül, mely előnyünkre vált – már nagyon várjuk a holnapi napot.”

Valtteri Bottas első mercedeses időmérőjét teljesítette szombaton, harmadik helyével mégsem teljesen elégedett. „Ez nem ideális rajtpozíció, de igazán örülök annak, amit Lewis is mondott, hogy a csapat remek autót épített nekünk. Én csak nagyon kis részét láttam a projektnek, de nagyon örülök, hogy kifizetődött a sok munka. Úgy tűnik, itt szoros lesz a csata, s bár a mai nap nem sikerült túl jól, csakis a holnapi nap számít. A rajtoknál jók lehetünk, remélem, hogy sikerül azt hozni, amit a gyakorlások alkalmával, és sok pontot szerzünk majd” – tette hozzá a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: