DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Az idő választ ad a Mercedes erejére

Lewis Hamilton, háromszoros F1-es világbajnok még mindig nem tudja megjósolni, pontosan hol lesznek a Ferrarihoz képest az idény elején, de a nagy előnyük biztosan elillant. Szerinte csak az idő tud választ adni arra, hogy a W08-asban mekkora potenciál van még.

Alig több, mint egy héttel azelőtt, hogy az autók pályára gurulnak Melbourne-ben, Lewis Hamilton közel sem annyira magabiztos az idény elején, mint az elmúlt években. Bár a címvédő istálló a legtöbb kört számlálhatta a tesztelések során, a leggyorsabb körök tekintetében alulmaradtak a nagy rivális Ferrarival szemben.

Kimi Raikkönen 1:18,634-es ideje ugyanis több, mint hat és fél tizeddel jobb volt, mint a gyorsabb időt elérő Mercedeszé, Valtteri Bottasé. A tesztnapokat követően a Mercedes istálló egyértelműen a Ferrarit nevezte meg favoritnak, ám az olaszok továbbra is azt bizonygatják, hogy továbbra is az Ezüst Nyilakat kell megvernie annak, aki világbajnok akar lenni. Hamilton nem tudja, mennyivel többet lehet még kihozni az autójából.

Hamilton magabiztos, de a Ferrari idén veszélyesnek tűnik


„Hogy van-e még potenciál bennünk? Csak az idő fogja majd eldönteni. Arra összpontosítottunk, hogy minél inkább megértsük az autót és minél többet hozzunk ki belőle. Egyik napunk sem sikerült teljesen tökéletesre, de úgy érzem, van még lehetőség az autóban” – magyarázta a helyzetet a brit világbajnok.

„Van még hova javulnunk, de a többiek rettentő gyorsnak tűnnek. Nem érzem úgy, hogy mindent kihoztam volna az autóból, még tudnék gyorsabb lenni. Mindent megtettünk, hogy sokat tanuljunk, ez mindig egy pozitív dolog. Néha a saját farkunkat kergetjük, de még azokból is tanultunk. Olyan tekintetben magabiztos vagyok, hogy mindent kihoztunk a tesztelésből, amit csak tudtunk” – zárta nyilatkozatát Hamilton.

Az Ausztrál Nagydíj helyszínén az első edzések már nem egész 9 nap múlva kezdődnek, mindenképpen nagyot lépett előre a Ferrari (és talán a Red Bull is közelített), de hogy pontosan hol tartanak, az csak az első futamon látható majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: