DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Bottas nem mondaná, hogy a Ferrari a favorit

Nincs egyetértés a versenyzők között abban, hogy vajon mely csapatok szólhatnak bele a világbajnoki küzdelembe a 2017-es F1-es szezon során – a Mercedes, a Ferrari, a Red Bull, valamint a Williams neve is felmerült.

A 2017-es szabályváltoztatásoktól sokan azt várják, hogy felborul a korábban látott csapatsorrend a Formula-1-ben: a tesztek eddig változó eredményeket mutatnak, ám Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője úgy gondolja, a Ferrari a favorit. A második barcelonai teszt szerdai napján a tavalyi világbajnok istálló újra az élre állt, ezúttal Valtteri Bottas volt a leggyorsabb 1.19:310-es időeredménnyel.

 Bottas



A finn versenyző nem ért egyet csapattársával, szerinte ezt nem lehet ilyen egyértelműen kijelenteni: „Túl korai megmondani, hogy ki a favorit” – mondta Bottas. „Határozottan nem ott vagyunk, ahol pontosan lenni szeretnénk, de még mindig van egy kis időnk Melbourne-ig.” A Ferrarinál óvatossággal kezelik az ilyen feltételezéseket, Sebastian Vettel, az olaszok világbajnoka sem bocsátkozna ilyen jóslatokba. „Nem tudjuk, hol állunk, túl korai erről beszélni. A tesztek eddig jól mennek, de még sokat kell dolgoznunk. Jó látni, hogy mennyi ember támogat minket, de lépésről lépésre haladunk.”

A tesztek alapján a Mercedesnél úgy gondolják, a Red Bull-lal is komolyan számolni kell idén – Daniel Ricciardo is ebben bízik. „A Ferrari gyorsnak tűnik, ez tény. De meggyőződésem, hogy a Mercedes ugyanazon a szinten lesz, és a Williams is ott van – nekünk is valahol a környéken kell lennünk. Nem vagyunk a Mercedes vagy a Ferrari szintjén, de elég közel vagyunk. Melbourne nagyon érdekes lesz” – mosolygott az ausztrál. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: