DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

A McLarenéhez hasonló fejlesztést remél Leclerc

A monacói versenyző bízik benne, hogy ők is nagyot léphetnek előre az Imolában érkező csomaggal, amely szerinte meghatározza a Ferrari F1-es idényét.

A Ferrari egyértelmű második erőként indította a 2024-es Formula-1-es szezont, az első nagydíjon rendre a Red Bull legközelebbi üldözőjének számítottak, ráadásul az Ausztrál Nagydíjon kettős győzelemre is vezette őket Carlos Sainz, miután Max Verstappen fékhiba miatt kiállni kényszerült.

240073-scuderia-ferrari-miami-gp-2024-saturday_558910f6-23ee-48df-b389-09e0bc465ebb_resize



Kínában aztán némileg váratlanul a futamon jobbnak bizonyult a McLaren, amely a múlt hétvégi Miami Nagydíjra egy átfogó fejlesztési csomaggal érkezett, amelynek köszönhetően Lando Norris győzni is tudott vasárnap. Ebben ugyan döntő szerepe volt a biztonsági autó számukra kedvező időzítésének, ugyanakkor az is tény, hogy egyébként is az MCL38-as produkálta a legjobb tempót a vasárnapi futamon.

A Ferrarival a dobogó alsó fokára felálló Charles Leclerc már közvetlenül a leintés után is jelezte, hogy most a vörösökön a sor, hogy hozzanak fejlesztéseket. Ezt a hírek szerint épp első hazai nagydíjakon, a jövő hétvégén esedékes imolai fordulón fogják megejteni, amelyet megelőzően Fioranóban filmforgatási nap keretein belül már a héten kipróbálják az új csomagot.

Leclerc a vasárnapi versenyt követő sajtótájékoztatón is elsősorban a fejlesztésekről beszélt, amikor arról kérdezték, hogy biztatónak ítéli-e, hogy a futamon alig két másodperccel a világbajnokságot vezető Verstappen Red Bullja mögött ért célba:

2-sunday-miami-2024_resize

„Ha Maxhoz hasonlítjuk magunkat ezen a hétvégén, akkor ez egy biztató verseny volt. Ugyanakkor nem hagyhatjuk teljesen figyelmen kívül Landót” – terelte át a szót a McLarenre a monacói pilóta.

„Emlékszem, hogy a sprintidőmérő második fázisában futott egy olyan kört, amire azt mondtam: ’oké, rendkívül gyorsak’. Aztán ahogy azt ő is elmondta, valamilyen okból kifolyólag nem tudtak különlegeset nyújtani szombaton. Ma viszont nagyon-nagyon erősek voltak.”

„Ahogy azt már sokszor elmondtam, szerintem ez a szezon a fejlesztéseken fog eldőlni. A miénk nagyon rövidesen szintén megérkezik, és valamelyest az fogja meghatározni az idényünk hátralévő részét kicsit. Úgyhogy keményen kell dolgoznunk, és remélhetőleg a mi fejlesztéseink is olyan jók lesznek, mint az övék, és segíteni fognak nekünk abban, hogy jelentős előrelépést tegyünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: