DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso-Vandoorne: Megismétlődik a 2007-es vita?

2007-ben igencsak feszült F1-es szezont futott a McLaren Fernando Alonsóval és Lewis Hamiltonnal - a spanyol ismét ifjonc társat kap majd, ez pedig okvetlenül magában hordozhatja a kollégák parázs csatáját.

Fernando Alonso 2007-et címvédőként, és a versenyképessé váló McLarennel újfent esélyesként kezdhette el, ám nem számolt újonc csapattársával, Lewis Hamiltonnal. A két fél inkább a pályán kívül, mintsem azon harcolt egymással, de rivalizálásuk végül a spanyol távozásához vezetett. A kétszeres vb-győztes az elmúlt két évben meglepően nyugodt viszonyt ápolt szintén bajnok csapattársával, Jenson Buttonnal, ám ez valószínűleg inkább múlt a McLaren versenyképtelenségén, mint a két pilóta nyájas viselkedésén. S mint tudjuk, az élen sokkal élesebben mutatkoznak meg az ellentétek.

Alonsónak idén ismét nehéz dolga lesz, hiszen egy majdnem újonc, az eddig mindössze egy F1-es futamot teljesítő Stoffel Vandoorne-t kapta meg csapattársaként, akit az utóbbi évek egyik legfelkészültebb pilótának tartanak.



A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown azonban nem fél attól, hogy megismétlődik 2007, érvelését pedig két versenyzője személyiségével támasztotta alá. „Nagyon jól kijönnek egymással, mindketten koncentráltak, és a saját dolgaikra figyelnek” – mondta az amerikai a The Marshall Pruett Broadcast műsorában. Nem hinném, hogy érdekli őket a másik minden áron történő legyőzése és frusztrálttá tétele, csak azon dolgoznak, hogy odaérjenek az élre. Akárcsak Jenson Buttonnal. Fernando remekül kijött vele, és arra koncentráltak, hogy előrébb vigyék a csapatok, ahelyett, hogy egymással foglalkoztak volna.”

Egyelőre még kérdés, hogy a felek mire mennek majd a másikkal, Brown azonban biztos benne, hogy Vandoorne fog néhány kellemetlen percet okozni Alonsónak. „Nagyon várom már a csatájukat, és a csapaton belüli rivalizálást, mely egy bizonyos mértékig egészséges a csapat számára.” Nico Rosberg és Lewis Hamilton azonban megmutatta, hogy egy barátság is átalakulhat kőkemény csatázássá, de Brown nem fél ettől saját alakulatában. „Nagyon egészséges a kapcsolatuk, és nem hiszem, hogy ez változni fog a jövőben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: